Bjørn Rudborg er Telemark Museums prosjektleder for nybygg i Brekkeparken, men han er også en svært aktiv fotograf på fritiden, det kan du se nærmere dersom du kommer på utstillingsåpning 3. mai kl. 18 i Brekkeparken.

Riving ga inspirasjon
Bjørn Rudborg er nærmeste nabo til Skien sykehjem, har han sett på hvordan livet der ble forvandlet til et øde. Lysene i den store bygningen ble slukket for tre år siden.
Når bystyret i Skien nylig vedtok riving, bahan om lov til å komme inn i sykehjemmet for å fotografere minner av det som er igjen; det endte opp i mange flotte bilder.

Forlatt kvalitetsbygg
Det tomme, triste, forlatte – det endelige preger de over 40 bildene Rudborg presenterer i Gamlehjemmet.
– Men det viser også et kvalitetsbygg av de sjeldne, arkitektur fra 1950-tallet som er satt opp for framtida, sier Rudborg som gjerne selger fotografiene sine.

Aktuelle
Ledelsen ved Telemark Museum ble tent på ideen om å lage en utstilling av fotografiene, siden rivingssaken er så aktuell. Mediene har fulgt rivingsak, beligenhet av nytt sykehjem og bygging av storbarnehage tett. – Ved siden av å formidle herregården Søndre Brekke, sier vi i vår strategiske plan at vi skal være aktuelle. Me denne utstillingen føler vi virkelig at vi er det, sier direktør Jorunn Sem Fure.

Mai og juni
Utstillingen vises fra 3. mai og ut juni, og er altså en salgsutstilling. Du finner den i kjelleren på hovedhuset i Brekkeparken. Åpningstid er 11-17.