Når du besøker oss på Brekkeparken kafe i sommer, møter du oss i nyoppussede lokaler!

Lokalet er malt, golvet er pusset, vi har fått nye lamper, ny disk og glassverandaen er totalrenovert! Håper du tar turen!

På tide!

Behovet for oppussing av Brekkeparken kafe begynte å bli tydelig.
– Kjøkkenet pusset vi opp for to år siden, nå var det selve kafeen og loftslokalet som sto for tur, sier Siv Dyrkolbotn, administrasjonssjef på Telemark Museum. Og når råd skulle hentes, ble det gjort et litt uvanlig valg.

Elever har designet

– Vi valgte å gi oppdraget til interiørdesignlinja på Porsgrunn videregående skole, det har vi ikke angret på, sier Siv og får anerkjennende nikk fra Bendik Andreassen som driver kafeen.
– Vi er veldig fornøyde! sier han og gleder seg til at døra skal åpnes for sesongen 1. mai.

Fri tøyler

I alt er det ni elever på interiørdesign-linja, 3.klasse, og de har fått ganske så frie tøyler.
– Noen føringer har de jo fått, for eksempel har vi jo det store maleriet fra Haukeli i kafeen. Det hører til her, er en del av museet, sier Siv.

– Ja, vi elevene fikk veldig frie tøyler, og dere har vært fantastiske kunder; alle forslag har blitt gjennomført. Det har vært utrolig gøy for elevene, og for meg som lærer, sier Ellen Værland, kontaktlærer.
– Likevel har det jo ikke vært aktuelt å gjøre noe helt revolusjonerende, vi har videreført tradisjonen til Brekkeparken kafe, men det har blitt freshere.

Nytt uttrykk

Elevene jobbet intenst noen uker i vinter. Alle kom med sine forslag, og en jury på museet valgte og forkastet.
– Litt fra forskjellige forslag ble til slutt en komplett pakke som Telemark Museum gikk for. Da var det bare å sette museets håndverkere i sving, og i løpet av vinteren har kafeen fått et nytt og hyggelig uttrykk. Elektro 4, Malerbua, en lysdesigner og flere til har også bidratt.

Koselige i glassverandaen

Veggene er lysegrå (før beige), disken fra 1980-tallet er byttet ut med heltredisk som skjuler moderne ståldisk, og aller finest er kanskje glassverandaen.
– Der måtte alt av vinduer byttes, og også en del av veggen. Rommet ble fort litt lager tidligere, med veggfaste benker er det bedre plass og det blir lettere å servere små selskaper, sier Bendik. – Det er jo her den fineste utsikten til byen er, legger han til.

Åpner 1. mai kl. 11

1.mai åpner kafeen, og daglig fra 11-21 er du velkommen!
– Og vi må bare friste; vi har fått softis-maskin i år, lokker Siv.