Går du på en av Hedda Gabler-forestillingene til Teater Ibsen, får du siste nytt om Henrik Ibsen på kjøpet. Telemark Museums folk framsnakker forfatterens oppvekst i Skien.

-Vi har samarbeidet så godt om Peer Gynt-utstillingen på Henrik Ibsen Museum, at vi gjerne ville fortsette å formidle Ibsen sammen, sier Hilde Fiskum, salgs- og informasjonsleder på Teater Ibsen.

Telmarkinger bør vite mer

29. august har Teater Ibsen premiere på Hedda Gabler, og stykket vises flere steder i både Telemark og Vestfold – i alt 22 forestillinger.
– Vi mener folk i Telemark bør vite mer om Henrik Ibsen enn for eksempel folk i Alta, og Telemark Museum gir publikum drahjelp, sier hun.

Avliver myter i 15 minutter

I vår ga Telemark Museums ibsenforsker, Jørgen Haave, ut boka «Familien Ibsen». I boka blir flere av mytene rundt Ibsens barndom ryddet vekk.
– Mytene som har levd fra biografi til biografi om at Henrik hadde en trist, fattigslig og skammelig barndom, med en dominerende og alkoholisert far, blir i Haaves bok tilbakevist. Henrik var et privligert og bortskjemt barn, med de beste forutsetinger for å bli den han ble. Dette kommer vi til å ha fokus på i den 15 minutter lange framsnakken, sier Henrik Berg Larsen, formidler ved Telemark Museum.
– De som vil vite mer, kan kjøpe Haaves bok på stedet, sier Berg Larsen.