Hjemmesiden telemarkmuseum.no fikk ny drakt til sesongstart, og 37 prosent flere bruker nettstedet på mobil.

– Nettsiden vår begynte å bli gammel, den var ikke responsiv, noe som er nødvendig når stadig flere bruker mobil eller nettbrett, sier Kristin Berge, informasjonsansvarlig ved Telemark Museum.
– Vi tenkte og vurderte lenge før vi valgte leverandør, men valget falt på Mediateam – noe vi ikke angrer på sier hun.

– Vi har bare møtt entusiasme og profesjonalitet! Spesiell takk til webutvikler og designer Linda Kleppe. I tillegg til at hun er dyktig og kreativ, er hun  svært tålmodig, konstaterer Berge.

Lært mer om Telemark

– Gjennom vårt arbeid med de nye nettsidene til Telemark Museum har vi i Mediateam lært vårt eget fylke bedre å kjenne, sier webutvikler og designer Linda Kleppe hos Mediateam. Selv har hun blitt bedre kjent med tilbudet til museet og oppforder:
– Ta deg en tur inn på nettsiden og legg en plan for litt kortreist ferielykke!
-Vi takker den engasjerte og flotte gjengen fra Telemark Museum for samarbeidet. Sammen er vi gode!

Lettere å bruke

Hovedmålet med ny nettside var å gjøre den lettere å bruke, brukervennlig, kort og godt.
– Vi vet at de fleste som bruker nettsiden leter etter informasjon om åpningstider og arrangementer. De har dårlig tid og skal finne svaret raskt. Vi har forsøkt å gjøre siden tydelig, og håper vi har klart det. Vi har mange museer og mye informasjon som skal formidles, så det har vært litt av en jobb å finne ut av hvordan vi skal legge opp hjemmesiden, sier Berge. Hun tror det har vært en god idé at hvert museum har sin egen side, der informasjon om det aktuelle museet er samlet.
– Velger du Henrik Ibsen Museum, kan du i menyen velge informasjon som gjelder bare for akkurat dette museet.

Flere på mobil

Den gamle nettsiden var ikke responsiv, det vil si at den ikke tilpasset seg mobil eller nettbrett, men at man måtte zoome inn og ut.
– Da vi starten arbeidet, var det omtrent halvparten som bruke mobil eller nettbrett, dette har endret seg. I juli var det bare 26 prosent som brukte datamaskin for å nå oss, sier Berge.

Museumsnytt

I tillegg til åpningstider og informasjon om arrangement, er telemarkmuseum.no en viktig kanal for formidling av museumsnytt.
– Hele året jobber vi iherdig både med formidling, forvaltning og bevaring. Det synes vi det er viktig å fortelle om, så under  menypunktet Aktuelt kan folk lese nytt fra museet hele året, selv om det bare er Porselensmuseet som har heltårsåpent.