Kunstfotograf Peter Lukas har et opplag på 650 bøker av Forandring Porsgrunn. Fotografier før og nå.  Og det blir ikke flere.

-Når opplaget er utsolgt, blir det ikke bestilt nye opplag. Fotoprosjektet er over og boken er rett og slett eksklusiv. Jeg lager ikke flere. Jeg deler ut boken til bibliotek og sikrer at folk får se den, sier Lukas.

5. oktober ble boken lansert på Porselensmuseet og med en forhåndsbestilling på 300 eksemplarer, tar det nok ikke lang til før Forandring Porsgrunn er borte fra forhandlerhyllene.

Foto fra museets arkiv

Jorunn Sem Fure, Telemark Museums direktør, ønsket velkommen til lanseringen i går. Peter Lukas har tatt utgangspunkt i Telemark Museums bildearkiv fra gamle Porsgrunn. Lukas har tatt nye bilder fra ulike steder i Porsgrunn, og viser forandringen som har skjedd. Han gjenskaper bildene ved for eksempel å klatre opp i en gardintrapp for å ta bilde ut av et vindu på et hus som ikke finst lengre. Han har blitt med opp i ein heisekran for å få samme perspektiv over Porsgrunn som fra det gamle kirketårnet som stod der.

Ble du nyskjerrig på hva som finst i våre bildearkiv frå ditt hjemsted? Klikk inn her på digitaltmuseum.no og hygg deg med en historisk digi-vandring.