/, Henrik Ibsen Museum/Den finske ambassadøren besøkte Ibsens barndomshjem

Den finske ambassadøren besøkte Ibsens barndomshjem

• Finland feirer 100 år som selvstendig stat i år. I den sammenheng har Foreningen Norden invitert den finske ambassadøren til Norge, Erik Lundberg, til Skien. Vi var så heldige at han tok turen til Henrik Ibsen Museum. Han kom sammen med Einfrid Halvorsen, Stina Ahlstrøm Lundberg, Bjarne Støvig jr. (konsul ved Finlands konsulat), Solveig Rollefsen og Tor Øvrum. De fikk høre om Ibsens oppvekst på Venstøp av museets direktør Jorunn Sem Fure. I kveld blir det mottakelse med underholdning og foredrag blant annet av museets Bjørn Rudborg. Han snakker om Hamsun og Finland.

Foreningen Norden i Skien synest det var på sin plass å feire Finlands 100-årige selvstendighet, og inviterte likegodt den finske ambassadøren til Norge og til Henrik Ibsen Museum.

-Vi i Foreningen Norden hadde lyst til å markere at Finland i år har vært selvstendig i 100 år. Derfor har vi invitert ambassadør Erik Lundgren og konsul Bjarne Støtvig jr., forteller Einfrid Halvorsen i Forening Norden.

Vennskapsland

-Vi er jo venner i Norden, og det var veldig hyggelige at Lundberg hadde mulighet til å komme, sier hun. På Henrik Ibsen Museum ble ambassadøren og følget tatt vel imot av Telemark Museums direktør Jorunn Sem Fure. Hun fortalte om Henriks oppvekst i Skien og på Venstøp – noe Lundberg viste stor interesse for.

Fra Ibsen til Hamsun

Fra Henrik Ibsen Museum skulle turen gå videre til rådhuset i Skien.
– Her skal Skien mannssangforening spille, ordføreren kommer og det blir både lunsj og middag, opplyser Halvorsen.
Programmet på rådhuset bød på flere innlegg, blant annet foredrag om Hamsun og Finland.

-Jeg har jo skrevet boken Knut Hamsun og Finland, så det var gøy å få bruk for den kunnskapen igjen, sier Telemark Museums Bjørn Rudborg som har forfattet boken.

2017-10-24T17:05:31+00:00 24. oktober 2017|Kategorier: Aktuelt, Henrik Ibsen Museum|