Besøkstallet økte med 18,5 prosent

I 2017 klarte vi igjen å øke besøkstallet fra året før! 47.847 personer besøkte museene våre, var på skoleformidling, foredrag og aktiviteter.

Rekordmange barn var med på aktiviteter som parkdetektiv eller eventyrstund i Brekkeparken, kreativ helg på Porselensmuseet og ikke minst på arrangementene Skrekkeparken og Julemarked i Brekkeparken. Flere grupper har funnet veien til Ulefos Hovedgaard i år, og flere får øynene opp for Porselensmuseet.

Skrekkeparken er motor

Skrekkeparken har blitt en motor i vårt tilbud, og på tre dager i oktober i fjor var det rundt 4.500 som besøkte Brekkeparken, på Julemarkedet i desember var det også over 4.000 besøkende.
– Vi har fire store arrangementer i Brekkeparken som vi satser mye på, de er altså disse to høstarrangementene, på våren er det Påske i parken og 17. mai som er trekker mange mennesker, sier Christine Hermansen, leder for Møtestedet.

Planlegger 2018

– Selv om vi har økt med over 18 prosent, har vi ikke tenkt å hvile! Vi planlegger sommeren for fullt, med nye utstillinger og mange fine arrangementer og aktiviteter, sier hun. Brekkeparken og Henrik Ibsen Museum tjuvsmaker litt på sesongen med påskeåpent, men ellers er det 1. mai som er åpningsdato. Ulefos Hovedgaard åpner 1. juni og Kittelsenhuset 16. juni. Porselensmuseet er som kjent åpent hele året.

Oversikt over steder og tall:

Ulefos Hovedgaard
Besøkstall: 5.216.
Økning i prosent fra 2016: 31,12
Årsak: Fasade og interiør oppusset for 5 mill.
Vi har fått mye oppmerksomhet og pressedekning på oppussing.
Arrangement: Vi hadde mange fine arrangementer og konserter. Disse i seg selv ble ikke særlig godt besøkt, men ble en viktig del av markedsføringen vår-

Henrik Ibsen Museum

Besøkstall: 10.284
Økning i prosent fra 2016: 70,77 (22,88)
Vi hadde den beste sesongen på mange mange år på Henrik Ibsen Museum.
Tallet 10284 inkluderer ca 2800 som fikk Ibsen-formidling i forbindelse med Teater Ibsens Hedda Gabler.
Økning på selve museumsbesøkende er på 22,88.
Årsaker: *Utgivelse av Jørgen Haaves Familien Ibsen i april. Utgivelsen ga oss masse oppmerksomhet i medier lokalt og nasjonalt.
* Utstillingen Bann på det er sant. Peer Gynt 150 år. Stor og flott utstilling produsert og presentert i samarbeid med Teater Ibsen

Brekkeparken

Besøkstall: 26.442
Økning i prosent fra 2016: 5,59
Vi satset mye på barn. Hadde parkdetektiv hver lørdag og eventyrstund hver søndag.
Vi hadde to teselskap for barn. Vi tror også Afternoon Tea på Brekkeparken kafe på lørdager brakte gjester til museet.
Fire store arrangement gjennom året: Påske i parken, 17. mai, Skrekkeparken og Julemarked.

Kittelsenhuset
Besøkstall: 1.600
Nedgang i prosent fra 2016: 11,99
Årsak: De foregående år har vi hatt mange arrangement, vandringer m.m. Litt færre slike tilbud i 2017.

Porselensmuseet
Besøkstall: 4.305
Økning i prosent fra 2016: 28,59
Årsak: Museet begynner å bli kjent, vi har mange fra området som tar med gjester til museet.
Satset på barn med aktiviteter hver helg og ferie.
Total økning på 18,59%
Tallet viser at vi har satset riktig, blant annet har satsingen på tilbud til barn gitt resultater.

Nye utstillinger

Vi jobber videre med gode arrangementer og opplevelser,  videreutvikler produktet vi har og ser på muligheten for å gjøre formidling på flere måter.
Henrik Ibsen Museum – ny utstilling åpner 20. mars. Ibsens reise.
Brekkeparken: Vi jobber med formidlingen og fortsetter med helgetilbud,
Kittelsenhuset: Ny utstilling: Har dyrene sjæl. Viser en serie satiretegninger av Kittelsen. Folk etterspør mer Kittelsen, så i år rendyrker vi det.
Porselensmuseet: Vi har planlagt en rekke utstillinger i løpet av året, og håper vi får mulighet til å gjennomføre de. Vi har hatt stort hell med foredrag; interessen for fagforedrag viser seg å være stort, det trekker også publikum fra utenfor Grenland. Første nye utstilling viser arbeider av Sara Skotte. I påsken får vi en godbit.
Ulefos Hovedgaard – ingen store arrangementer der i sommer, men vi jobber kontinuerlig med omvisningene.

Vi sterkker sesongen

Vi forlenger sesongen noe i år, med vinteråpne museer.
Vi har åpent på Porselensmuseet i vinterferien, og i påskeferien har vi åpent på Porselensmuseert hele påskeuka, Henrik Ibsen Museum og Brekkeparken er åpent fra skjærtorsdag til 1. påskedag.

2018-01-24T13:11:49+00:00 24. januar 2018|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Kittelsenhuset, Porselensmuseet, Ulefos Hovedgaard|