/, Porselensmuseet/«1001 egg – et kreativt initiativ»

«1001 egg – et kreativt initiativ»

Egg og porselen – det er en bra kopling! Det hadde jeg nok ikke kommet på selv!

Det sa Porsgrunns ordfører Robin Kåss da han åpnet utstillingen «1001 egg» på Porselensmuseet i dag.
– Her er alt fra 75 millioner år gamle dinosauregg til egg med tydelige symbolikk og spennende design og dekor. For et kreativt initiativ! skrøt ordføreren.

Publikumsvinner

Utstillingen «1001 egg! er laget av Brynjar Landmark i Tårnseilerne. Den har blitt vist rundt på mange museer, og har vakt stor interesse. I sin tid satte den publikumsrekord på Norsk Folkemuseum.

Nasjonal kulturarv

– Porselensmuseet er et samarbeidsprosjekt og spleiselag, og mange ressurspersoner er involvert. Dette er et museum som burde få fortsette i mange år, men jeg mener dette er en nasjonal kulturarv. Det er ikke et lokalt bygdetun, poengterte Kåss (Ap).

Så etter vaktlene

Kirketjernet barnehage var på besøk under åpningen, og for barna var det de eksotiske fugleeggene som var mest spennende. Dinosauregg, stutseegg, krokodilleegg og elefantfuglegg.
– Men hvor er de eggene som kan klekkes, sier en av jentene og leter etter rugekassa med vaktelegg.

Dinosaurer og andre eggtyver

Porselensmuseets gode nabo, Gea Norvegica Geopark, har også blitt med på eggnotene.
– Vi fant ut at vi ville følge opp eggtema hos Porselensmuseet, og særlig dinosaureggene. Derfor har vi en liten dinosaurutstilling her, forteller Kristin Rangnes, geolog og daglig leder. Utstillingen heter Dinosaurer og andre eggtyver.
Her kan publikum lære mer om dinosaurer, fossiler og selvfølgelig geologi, sier hun. Utstillingen vil stå åpen i museets åpningstid, slik at folk får glede av den hver dag – også i påsken.

2018-03-15T15:41:54+00:00 14. mars 2018|Kategorier: Aktuelt, Porselensmuseet|