//Museumshåndverker – ledig stilling

Museumshåndverker – ledig stilling

Telemark Museum har ledig fast 100 % stilling som håndverker i avdelingen Bygningsvern. Arbeidssted er Skien.

Tiltredelse etter avtale.
Søknadsfrist 9. april 2018. Søknad kan sendes pr post eller digitalt pr e-mail.

Stiftelsen Telemark Museum er ett av tre konsoliderte museer i Telemark, med store samlinger fra by- og bygdemiljø. I tillegg til Brekkeparken og Brekke Gård i Skien, omfatter stiftelsen også Henrik Ibsen Museum, med driftsansvar for Ulefos Hovedgård, Porsgrunnsmuseene, Brevik bymuseum, Berg-Kragerø museum og Kittelsenhuset i Kragerø sentrum. Telemark Museum driver også Porselensmuseet og har samarbeid med DuVerden Sjøfartsmuseum og Vitensenter i Porsgrunn.

Arbeidsområde

Bygningsavdelingen forvalter Telemark Museums bygningssamling, bestående av rundt hundre bygninger fra middelalder og frem til i dag. Avdelingen har blant annet ansvar for dokumentasjon, tilstandsvurderinger, vedlikehold og restaurering av de antikvariske bygningene, samt å gjenskape og videreføre tradisjonell håndverkskunnskap. Avdelingen har også ansvar for brann og sikring, park og anlegg. Vi benytter flere dataprogrammer i arbeidet med dokumentasjon, utvikling og arbeidsrutiner.

* Reparasjon og vedlikehold av antikvariske bygninger
* Ettersyn og forebyggende vedlikehold
* Tilstandsvurdering
* Planlegging, organisering og dokumentasjon av antikvariske bygninger

Kvalifikasjoner

* Det kreves håndverkspraksis som tømrer eller snekker fra arbeid med verneverdige bygninger.
* Det kreves svennebrev i ett av fagene eller sammenlignbar kompetanse gjennom utdanning og erfaring.
* Ferdigheter/kompetanse i bruk av tradisjonelle verktøy og ulike håndverksteknikker, samt god materialkunnskap og konstruksjonsforståelse.

Personlig egenskaper

* Engasjert, selvstendig og lærevillig
* Gode samarbeidsevner
* Det legges stor vekt på egnethet for stillingen

Vi kan tilby et hyggelig arbeidsmiljø med gode utviklingsmuligheter. Varierte arbeidsoppgaver i samarbeid med kolleger med mange ulike museums- og kulturfag.

For stillingen gjelder lønn etter avtale og seks måneders prøvetid.
Fra lønnen trekkes 2 % Statens Pensjonskasse.

Nærmere opplysninger fås ved å kontakte avdelingsleder Bjørn Rudborg (900 96 848) eller arbeidsleder Thor Olav Holte (970 83 880).
Telemark Museum, Øvregate 41, 3715 SKIEN – post@telemark.museum.no

2018-03-26T13:27:36+00:00 20. mars 2018|Kategorier: Aktuelt|