/, Henrik Ibsen Museum/Folksomt på åpningen av Henrik Ibsens reise

Folksomt på åpningen av Henrik Ibsens reise

• Silje Honningdal er prosjektleder for utviklingen av Henrik Ibsen Museum. 20. mars viste hun stolt fram den nye utstillingen. Foto: Bjørn Rudborg.

På Henriks Ibsens fødselsdag 20. mars åpnet vi utstillingen Henrik Ibsens reise på Henrik Ibsen Museum. Det ble litt av et bursdagsselskap!

Mens det ble feiret med kroning, teater og Ibsen-vandring i byen, ble utstillingen Henrik Ibsens reise åpnet på forfatterens barndomshjem, Venstøp.

Skolebesøk

Dagen startet med besøk fra Venstøp skole som fikk omvisning i Henriks barndomshjem. Deretter kom det bursdagsgjester fra Kollmyr skole, og 2. trinnselevene fra Gulset kom ikke tomhendte. De hadde rett og slett med seg en liten utstilling som fikk plass i drengestua.

– Vi har hatt tre leseuker, med veldig mye fokus på Ibsen, fortalte lærer Margrethe Lia. Elevene hadde både laget Henrik Ibsens kjente hatt i keramikk, og papirdukker som de hadde brukt til å spille med, før de nå er på utstilling på Henrik Ibsen Museum.

Fullt hus

På ettermiddagen var det åpent hus med utstillingsåpning og fødselsdagskake. Utstillingsrommet var fullt, og det vanket fine ord og blomster, blant annet fra kultursjefen i Skien, Guro Honningdal.

På kakebordet sto det kaker bakt på Marie Myhres oppskrifter – de er også på menyen når Henrik Ibsen Museum holder åpent i påsken

– Vi har åpent i palmehelga og selve påskedagene, sier Silje Honningdal. (Video: visittelemark)

Designet av Montaag

Til stede på åpningsdagen var også Hannah Berg og Karoline Bommen fra Montaag – de har designet utstillingen, og likte det de så.
– Dette er jo slik vi tegnet det! sier Bommen. Etter at de ga fra seg skissene, har Borgestad bygg og Treverkstedet bygget utstillingen, mens Pia Hartvigsen hos Tanche Nilsen har hatt det grafiske designet.
De to industridesignerne jobber for det meste med interiørarkitektur, fasadeendring og lysdesign. Blant annet har de hatt oppdrag med både Arkaden og Centrumsgården. Moontag er Oslo-basert firma, men Bommen er opprinnelig fra Skien.
– Dette var et veldig annerledes og morsomt oppdrag. Det var så mange andre hensyn å ta, som konservering, lys og luft, og å planlegge slik at det ble riktig rekkefølge på gjenstandene. Vi håper flere museer trenger hjelp, sier de.

Ibsens reiser

I utstillingen Henrik Ibsens reise får du noen brikker til puslespillet Henrik Ibsen. Du får vite litt om hans reiser som startet allerde da han var to år gammel, til hans siste reis i Arbinsgate i 1906. Du får se autentiske gjenstander knyttet til forfatteren, og du kan bli kjent med et utvalg av hans verker.
I drengestua (kafeen) har Loco Mosquito sine tolkninger av Ibsens stykker, samt Kollmyr-elevenes kunst.

Les mer om Loco Mosquitos utstilling her

2018-03-26T13:25:47+00:00 21. mars 2018|Kategorier: Aktuelt, Henrik Ibsen Museum|