/, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé, Nybygg Brekkeparken/Telemark museum vil bli best på avfallshåndtering

Telemark museum vil bli best på avfallshåndtering

• Telemark Museum skal bli bedre på avfallshåndtering og får hjelp fra Bergfald Miljørådgivere. Foto: Kristin Berge

Telemark Museum skal løfte sitt miljøengasjement. Målet er å sette ny standard for museum og miljø. Derfor går vi i samarbeid med Berfald Miljørådgivere.

– Vi skal behandle vårt eget søppel fra Brekkeparken bedre. Målet er å produsere kompost fra eget kjøkken- og hageavfall. Vi vil tilby sorteringsposter i hele parken, slik at besøkende kan hjelpe oss. Dagens containere vil vi helst unngå, men heller bruke papir- og plastpresser. Det er mange muligheter som ligger i både bærekraftige og brukervennlige løsninger, men vi trenger hjelp til å finne de optimale løsningene. Den skal vi få fra Bergfald Miljørådgivere, sier Bjørn Rudborg, leder for Bygningsvernet.

All slags avfall

I parken produseres det mye hageavfall, i tillegg til matavfall fra restauranten. Det legges igjen mye piknik-søppel fra familier, barnehager og andre gjester. Etter arrangementer som Parkjazz o. l. er det gjerne mange etterlatte plastglass. Renovering av bygningene i parken produserer mye bygningsavfall.
– Altså er det mange typer avfall som skal håndteres, konstaterer Rudborg.

Jakter på løsninger

4. april var Tone Skau Jonassen og Marit Schulstok i Bergfald Miljørådgivere i møte med museet, og løsninger ble diskutert: Hvilke løsninger for kildesortering, komprimering, kompostering og gjenbruk finnes? Og hvordan kan dette løses på en effektiv og visuelt god måte til glede for naboer og besøkende?

– Telemark Museum ønsker å bli best på håndteringen av avfallet sitt, og være et eksempel til etterfølgelse for andre, forteller vaktmester Gunnar Abrahamsen.

Ambisiøst

– Det er utrolig kult at museet er såpass ambisiøst, tenker nytt og går foran som et godt eksempel for andre. Vi er veldig glade for å jobbe sammen med museet på dette viktige området, sier Tone Skau Jonassen, prosjektleder fra Bergfald Miljørådgivere.

2018-04-04T15:34:48+00:00 4. april 2018|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé, Nybygg Brekkeparken|