/, Henrik Ibsen Museum/Vi får 400.000 til Escape Room på Henrik Ibsen Museum

Vi får 400.000 til Escape Room på Henrik Ibsen Museum

Fylkespolitikerne falt for Escape Room-søknaden vår, og bevilget hele søknadssummen på 400.000 kroner.

– Vi er veldig glade, og takknemlige for at de tror på ideen vår, sier Silje Honningdal som leder utviklingen av Henrik Ibsen Museum på Venstøp i Skien.

– Spennende prosjekt

«Dette er et spennende prosjekt, som er helt nytt i museumssammenheng. Dette tror jeg blir utrolig kult», sa hovedutvalgsleder Tone Berge Hansen til Varden like etter bevilgningen midt i mai. Det var et enstemmig hovedutvalg som sa ja til søknaden.

Les mer om bevilgningene på fylkets Facebook

Samarbeider med Teater Ibsen

I fjor presenterte Telemark Museum og Teater Ibsen utstillingen «Peer Gynt. Bann på det er sant» på Henrik Ibsen Museum. Denne utstillingen vises også i år.
– Det var starten på et godt samarbeid med byen og fylkets teater, og vi fortsetter samarbeidet med å bygge Escape Room, forteller Honningdal.
– Teater Ibsen er veldig gode på tekniske ideer og løsninger, og der er selvfølgelig suverne på scenografi. Det er bare å glede seg til et nytt, stort samarbeid, sier hun.

Fem akter – fem rom

Grunnideen med Escape Room er at man blir låst inne i et rom, og for å komme ut må mange koder, gåter og oppgaver løses.
– Stykket Peer Gynt har fem akter, og vi ser for oss at spillerne må komme seg gjennom fem rom før de kommer ut. Vi tror dette kan bli veldig moro, og at det vil skille seg ut fra andre Escape Room, sier Honningdal.

Peer Gynt Escape Game på Henrik Ibsen skal være et tilbud i 2019, mens det i Brekkeparken åpnes et Escape Room allerede i sommer. Det overordnede navnet blir Telemark Escape.

2018-05-24T15:33:33+00:00 24. mai 2018|Kategorier: Aktuelt, Henrik Ibsen Museum|