/, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Ulefos Hovedgaard/TV2 sender direkte fra museene våre

TV2 sender direkte fra museene våre

I neste uke sender TV2 God morgen Norge fra Telemark. Ulefos Hovedgaard, Brekkeparken og Henrik Ibsen Museum er arenaer for sendingene.

Dette er en del av TelemarksVeka som går over to uker 18. juni til 1.juli. Fra 18.-22. juni besøker God Morgen Norge nye spennende steder i fylket.

Populært program

Telemarkskanalen, Skien kommune og Visit Grenland drar lasse med å få sendingene på plass i Skien, mens Visit Bø sørger for at Ulefos Hovedgaard får 7 minutters sendetid på det populære morgenprogrammet.

– I fjor var vi også med på dette opplegget, og 200.000 så programmet hver dag. Dette mener vi er god reklame for Telemark, sier Caroline Laurhammer, reiselivsdirektør i Visit Telemark.

Sju minutter Aall-historie

– Sju minutter fra Ulefos Hovedgaard – det er lenge. Her er det bare å benytte tida godt. Det blir også værmelding som sendes herfra, forteller Marianne Dale, daglig leder for Visit Bø, destinasjonsselskapet for Bø, Nome og Sauherad.

Programleder Camilla Sagen møter selveste godseier Niels Aall (Henrik Berg Larsen) på Ulefos Hovedgaard. Han forteller historien om praktboligen som han bruker på sommeren, mens Christine Hermansen ved Telemark Museum forteller hemmeligeheter om arkitektur og byggeskikk.

– Riksantikvaren sier at smykket Ulefos Hovedgaard er Norges viktigste empirebygg. Det er mye stolt historie å fortelle her.

Henrik Ibsen Museum vil også vises fram, mens Brekkeparken blir arena der flere opplevelser i Skien skal presenteres.

Telemark hver dag

Hver dag hele neste uke blir det sendinger fra Telemark.

– Mandag er det Rjukan og tungvannskjelleren, tirsdag Dalen med Rui-plassen og sykling i Bandakli, onsdag forflytter TV2 seg til Midt-Telemark og altså Ulefos Hovedgaard, mens torsdagens sending vier plassen til Skien og Telemarkskanalen. Fredag er det folkefest i Kragerø, og fredagen derpå er det sendinger fra Telemarksveka og Bø Sommarland, forteller Laurhammer.

– Fredag 29. juni blir det direktesendt sommershow i Bø Sommarland med Telemarksinnhold, underholdning med besøk av Johaug, Northug og Klæbo. Lørdag 30. juni og søndag 1. juli er det rulleskikonkurranser i Bø og Lunde med hele norgeseliten i langrenn på plass, sier Marianne Dale.

2018-06-15T14:58:30+00:00 14. juni 2018|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Ulefos Hovedgaard|