/, Porselensmuseet/Bekkevold skal fremme Porselensmuseet på tinget

Bekkevold skal fremme Porselensmuseet på tinget

• Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold besøkte Porselensmuseet 6. september.

– Jeg vil få mer kunnskap om Porselensmuseet, få informasjon jeg kan ta tilbake til kolleger på Stortinget

Det sa stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold da han besøkte Porselensmuseet 6. september.

Det var partikollega i Porsgrunn, Anders Rambekk (Krf) som inviterte Bekkevold til Porselensmuseet. Målet er at stortingsrepresentanten skal jobbe for å få på plass driftsmidler for Porselensmuseet. Bekkevold er medlem av familie, kirke- og kulturkomiteen på Stortinget, og var sammen med komiteen på besøk i Brekkeparken i slutten av august. Da fikk hele komiteen er rask presentasjon av Porselensmuseet.

PP på topp

– Vi har hatt Porselensmuseet som vår topprioritering de siste årene når vi søker om økte driftsmidler, det er 2,2 millioner kroner vi søker om, redegjorde Christine Hermansen, avdelingsleder ved Telemark Museum.

Til nå er driften et spleiselag mellom Porsgrunn kommune (gode millionen), Telemark fylkeskommune (1,1 mill.) og selvfølgelig Telemark Museum selv.

– Fortsett med støtte

– Vi synes Telemark Museum har fått mye ut av dette, og det er jo en ny utstilling her hver gang vi kommer, sa Porsgrunns ordfører Robin Kåss (Ap).
– Vi har gitt tilskudd hvert år museet har vært i drift, understreket han.
– Ja, og det må dere fortsette med, sa Bekkevold tydelig.

Ønsket er at Staten skal gå inn med en 60 prosent støtte, slik at kommune og fylkeskommune kan dele på resten.

Mer enn nasjonal verdi

Bekkevold ble raskt vist rundt i Porselensmuseet og på PP. Han ble orientert om det gode samarbeidet med både Porsgrunds Porselænsfabrik, Kunsthall Grenland, og Geo Norvegica.

Han fikk også vite at den nye museumsmeldinga til Porsgrunn kommune sier at de ønsker et Porselensmuseum, og at det hvite gulls historie er unik, ikke bare i Norden, men i hele Europa.

Bekkevold lovet å gjøre sitt beste, dermed er det stor spenning knyttet til årets og høstens statsbudsjett.

2018-09-07T15:25:35+00:00 7. september 2018|Kategorier: Aktuelt, Porselensmuseet|