//Boller og fat for øl og mat

Boller og fat for øl og mat

Laster Arrangementer
  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Vet du hva som skjer med en rosemalt bolle eller et trefat når det kommer til museet? Kom til Brekkeparken, så får du svar. 

Telemark Museum har tusenvis av gjenstander som skal bevares for ettertiden. I perioden 21.-31. august kan du besøke våre dyktige fagfolk i kjelleren på hovedhuset i Brekkeparken. De rigger seg til med gjenstander, forteller og viser hvordan ting blir registrert, fotografer og digitaliserert på digitaltmuseum.no – til glede for alle.

Les mer om utstillingen her

Hver dag i perioden blir det speisalomvisning i Bru-årestua og i Lynnevik-stua som er pyntet til fest. I omvisningen «Boller og fat til øl og mat» fortelles det om mat og drikketradisjoner i bondekulturen i Telemark fra middelalderen til 1800-tallet.
Omvisningene går kl. 12 og 14.

26. august kl. 11-17 er det Tradisjonsdag i Brekkeparken. Her blir det baking, ølsmaking, hest og kjerre m.m.
Les mer om tradisjonsdagen her