//Foredrag: Sjøfarten og Porsgrunds Porselæn

Foredrag: Sjøfarten og Porsgrunds Porselæn

• Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Den etablerte sjøfarten i Porsgrunn gjorde det mulig å etablere Porsgrunds Porselænsfabrik. Kom og hør Kjell Ivar Brynsrud fortelle om industrieventyrene fra Porsgrunn på Porselensmuseet.

– Landlig og stille, men pokker så driftig, skrev VGs journalist da han besøkte Porsgrunn rundt 1890. De nye industribygg preget byen, kullrøyken fra dampmaskinene steg mot sky og folk strømmet til de nye arbeidsplassene. Porselensfabrikken var den største og ble raskt byens stolthet. Men hvorfor havnet den nettopp her?

På foredraget på Porselensmuseet vil Kjell Ivar Brynsrud gi oss et innblikk i sjøfartsbyen som på denne tiden gled over i industribyen.
Han forteller om familien Knudsen fra Frednes og Borgestad som ble «hovedmotoren» i forvandlingen.

Enkel servering.