/Gunnar Knudsen – en politiker som la grunnlaget for det moderne Norge

Gunnar Knudsen – en politiker som la grunnlaget for det moderne Norge

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

26. september er Telemark Museum medarrangør i et stort arrangement om statsminister Gunnar Knudsen fra Skien.

Gunnar Knudsen var skipsreder, ingeniør og industribygger, men han var også Venstre-mann og statsminister i Norge i to perioder på begynnelsen av 1900-tallet. At én mann kan oppnå så mye som Knudsen har gjort er nesten umulig å forstå og på dette seminaret vil vi belyse kjente og ukjente sider av hans liv og virke.

Seminaret er lagt til Ibsenhuset i Skien, og byr på et fyldig program med gode foredragsholdere.
Telemark Museums direktør, Jorunn Sem Fure, holder foredraget «En handlingens mann – mannens handlingsrom».
Foredraget tar for seg lederrollen og lederidealer i Knudsens samtid og trekker paralleller til vår egen tid. Hans karriere faller i tid sammen med innføring av rettigheter til utdanning og politisk deltakelse for kvinner, noe som påvirker forventninger til kjønnsbestemte egenskaper hos ledere.

Se hele programmet her