//Utstillingsåpning: Pressefotografiet. Varden 1954

Utstillingsåpning: Pressefotografiet. Varden 1954

Laster Arrangementer

Velkommen til åpning av utstillingen «Pressefotografiet. Varden 1954». VGs prisbelønte fotograf, Line Møller, åpner utstillingen som vises i Brekkeparken.

Pressefotograf var et yrke mange bar med stolthet, men snart er hele yrkesgruppen borte. I Telemark er det en pressefotograf igjen, han finner vi i mediehuset Varden.

Godt håndverk og fine tilbakeblikk
Telemark Museum har deler av avisen Vardens fotoarkiv i sin samling, og fotografiene i utstillingen viser godt pressefotografisk arbeid. De er også fine tilbakeblikk til året 1954.
Nye medievaner, ny teknologi og sviktende økonomi i mediehusene har ført til at pressefotografen er prioritert vekk mange steder. Vi belyser temaet i utstillingen.

Prisbelønte bilder
Line Møllers bilde «Farvel» ble kåret til Årets bilde 2017, det vil være utstilt. Det vil også pressefotografier av Vardens Fredrik Pedersen og Jarle Aasland. Sistnevnte er leder av Pressefotografens klubb og fotojournalist i Stavanger Aftenblad.