• Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Porselensmuseet, Gea Norvegica Geopark og Kunsthall Grenland inviterer:Mineralene som skapte PP og annen industrihistorie.

Mineraler er utgangspunktet for det meste vi mennesker trenger – om det er til tannpasta, byggematerialer, jordsmonn og næring for planter eller porselenet vårt. For å forvalte berggrunnen best mulig må den kartlegges.

Program:
18.30-18.50: Kristin Rangnes, geolog og daglig leder i Gea Norvegica Geopark: Velkommen og litt om berggrunnen vår som grunnlag for bosetting, turisme og historisk og moderne industri i Telemark.
18.50-19.35: Ellen Sigmond, geolog fra Norges Geologiske Undersøkelse: «Er det viktig hva som er i grunnen? Kartleggingen av Norges grunn er viktig for å vite mer om de store sammenhengene!»
19.35-19.50: Ann-Kathrin Samuelsen, leder på Porselensmuseet og kunstner: Fjellflora og Porsgrunn

Pause med kaffe & kake

20-0-20.30: Toril Redalen, kunstner, tar oss med inn i utstillingsprosjektet «Råstoff»,

20.30-21.00: Per Storemyr, geolog og geoarkeolog: «Madammen som rodde langs Sørlandskysten og startet et mineraleventyr på 1700-tallet»

Inngang: 100 kr. inkl. kaffe & kake

Mer om foredragsholderne.
Kvinnelig pioner og nestor i kartleggingen av norsk berggrunn, Ellen M. O. Sigmond, kommer og forteller om sin livslange gjerning for å kartlegge Norges fjell og vidder.

Geolog Per Storemyr vil fortelle om Madammen i Tvedestrand som ble rik av å selge råstoffer til Danmark.

Kristin Rangnes fra Geoparken innleder om Telemarks nyttige geologi og industrien som utviklet seg på grunnlag av den.

Leder på Porselensmuseet, Ann-Kathrin Samuelsen forteller om porselensskatten Fjellflora og keramiker Toril Redalen vil vise oss og snakke om sitt kunstprosjekt «Råstoff»