/Om Henrik Ibsen Museum

Henrik Ibsen Museum

Om Henrik Ibsen Museum 2018-08-27T12:18:51+00:00
  • Venstøp med gjester en sommerdag
  • Havestuen Venstøp nett
  • Venstøp aug 16 nett

Velkommen til å besøke Henrik Ibsens barndomshjem!
Her får du høre om oppveksten til gutten som ble en av verdens mest leste og spilte dramatikere. Fem kilometer nord for Skien sentrum ligger gården Venstøp, her bodde Henrik fra han var sju til 15 år. Se og opplev hvor den verdenskjente forfatteren vokste opp!

Museet på Venstøp

Henrik Ibsens barndomshjem på Venstøp er Telemark Museums stolthet, og særlig viktig er det for oss å invitere inn i Henrik Ibsens barndomshjem. Kilder forteller oss at allerede som barn var Henrik opptatt av teater. Han spilte dukketeter for nabobarna, hadde trylleshow og lagde marionettedukker. I barndomshjemmet er det både møbler og gjenstander vi vet har tilhørt familien Ibsen. Vi byr også på utstillinger som omhandler forfatteren eller hans forfatterskap. Se utstillinger.

Butikk og kafe

Henrik Ibsen Museum har en hyggelig butikk som byr på Ibsens egne drama, og bøker som omhandler forfatteren. Ikke minst har vi Jørgen Haaves bok Familien Ibsen til salgs – den ble utgitt i 2017 og belyser Henriks oppvekst i Skien.
I kafeen blir Ibsens honningkake servert. Kaffe, vafler og is står også på menyen.

Gårdsanlegg i vakkert kulturlandskap

Venstøp består av den fredete hovedbygningen fra 1815, bryggerhus, drengestue, låve og stabbur.
Gården ligger i et vakkert kulturlandskap i Gjerpensdalen. Uteområdet egner seg godt for en rast, og i hagen er en kjeglebane rekonstruert. Den kan du bruke når du gjester Henrik Ibsen Museum,  slik vi vet gjestene som kom til Knud og Marichen Ibsen gjorde på 1830-tallet.

Se film fra Henrik Ibsen Museum, laget av Geir Halvor Sollie