Telemark Museum har sammen med det danske firmaet Redia utviklet appen Henrik Ibsen.

Appen er gratis i AppStore.

I appen kan du følge ruter i byen for å bli bedre kjent med Henrik Ibsens barndom, du kan bli kjent med gjenstander museet har i sitt magasin, om steder knyttet til Ibsen i Skien og Henrik Ibsen Museum.

Henrik Ibsen ble født og vokste opp i Skien i Telemark. I appen HENRIK IBSEN har vi samlet informasjon om forfatterens barndomsby. Vi presenterer også familiebrev og gjenstander knyttet til Henrik og familien. Barndomshjemmet Venstøp, som i dag er Henrik Ibsen Museum, finner du også informasjon om i appen. Tekstene i appen er skrevet av konservator og Ibsen-forsker Jørgen Haave.

Her kan du lese om hva du får når du laster ned:

Guidede turer
Henrik Ibsens barndomsby har bygninger, gater og steder som er knyttet til Henrik og familien hans, Ved hjelp av appen Henrik Ibsen kan du gå en rute i byen for å bli bedre kjent med oppveksten til Skiens store bysbarn.

Ibsenminner
I Telemark Museums arkiv har vi mange familiebrev og andre håndskrifter knyttet til Henrik Ibsen og familien, de kan du lese om i appen under Søk i ibsenminner. Vi presenterer også gjenstander fra museets magasin, som har tilknytning til Henrik eller hans familie.

Tidslinje
Følg forfatteren gjennom epokene:

• Ibsens første år
  • Forfatterskapet etableres
  • Skandaler og suksesser
  • Ibsens siste år

Om museet
Henrik Ibsens barndomshjem er gården Venstøp i Skien, det er i dag Henrik Ibsen Museum. Appen presenterer Henrik Ibsen Museum, og gir også praktisk informasjon som åpningstider og beliggenhet.

Last ned Henrik Ibsen fra AppStore – GRATIS!
Appen HENRIK IBSEN er foreløpig ikke for android, men vi har fått et pristilbud, og jobber med å få på plass finansiering.