/Pressefotografiet. Kunsten å dokumentere

Pressefotografiet. Kunsten å dokumentere

• Thorbjørn Stenstadvolden var fotograf i Varden på 1950-tallet.
Pressefotografiet. Kunsten å dokumentere 2018-06-01T10:52:59+00:00

Project Description

«Pressefotografiet. Kunsten å dokumentere» viser fotografier fra Varden 1954.

Pressefotograf var et yrke mange bar med stolthet, men snart er hele yrkesgruppen borte.
I Telemark er det kun én igjen, han finner vi i mediehuset Varden.

Telemark Museum har deler av nettopp avisen Vardens fotoarkiv i sin samling, og fotografiene i utstillingen er fra året 1954. De viser godt pressefotografisk arbeid. De er også fine tilbakeblikk til de som husker 1950-tallet.

Nye medievaner, ny teknologi og sviktende økonomi i mediehusene har ført til at pressefotografen er prioritert vekk fra mange mediehus. Hvilke konsekvenser får det i mediebildet? Vi belyser temaet i utstillingen.

Line Møllers bilde «Farvel» ble kåret til Årets bilde 2017, det vil være utstilt. Det vil også pressefotografier av Fredrik Pedersen, Rune Eraker og Jarle Aasland. Sistnevnte er leder av Pressefotografens klubb og fotojournalist i Stavanger Aftenblad.

Gratis inngang.

Tilgjengelighet