/, Henrik Ibsen Museum/Våre planer for Henrik Ibsen Museum

Våre planer for Henrik Ibsen Museum

  • Henrik Ibsens barndomshjem skal tilbakeføres til slik det var.
 I vår var vi så heldige at vi fikk vi to millioner kroner av Sparebankstifelsen DnB for å jobbe med Henrik Ibsens barndomshjem. Ønsket vårt er å sette huset tilbake slik vi nå mener det var da Henrik bodde her med familien sin på 1830-tallet.

Gjør om på formidling

Forskningen Jørgen Haave har gjort i forbindelse med boken Familien Ibsen, som kom ut i vår, har ført til at vi må gjøre om på formidlingen på Henrik Ibsen Museum. Haave har knust en rekke myter, og forestillingen om at Henrik var et utstøtt og vanskeligstilt barn er nå skrinlagt.

Ibsens sanne hjem

Haave har benyttet de siste ukene til å starte arbeidet med å finne ut av Ibsens Venstøp, og i den enden av huset, der det har vært en leilighet, er lag på lag skrelt av. I ukene som kommer kan publikum ta en titt inn i det som etter hvert skal bli familien Ibsens sanne hjem på Venstøp.

– Vi har stuntet en selvbetjent ny formidlingsarena på Venstøp, nemlig leiligheten. Det ytterste laget med hutonittplater og nye lister er skrelt av, forteller Haave. Noen små tekster og litt bilder forteller litt om det som skjer – og skal skje.

Originalt panel

– Vi har kanskje funnet noe panel fra Ibsens tid langs ytterveggene og sydveggene på pikekammerset og i den søndre stuen (bildet), og litt i taket i den søndre stuen. Det kan i tilfellet hjelpe oss til å finne ut nøyaktig hvor skilleveggene har gått og ikke minst identifisere malingslag fra familien Ibsens hverdagsstue og pikekammers, sier Haave begeistret.
Tømrermester Anders Frøstrup har vurdert leiligheten for å finne ut slik cirka hva det vil koste å sette huset tilbake slik vi ønsker, og arbeidet fortsetter utover høsten.
2017-07-09T22:06:11+00:00 9. juli 2017|Kategorier: Aktuelt, Henrik Ibsen Museum|