/, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Nybygg Brekkeparken, Porselensmuseet/Positive kulturpolitikere besøkte museet

Positive kulturpolitikere besøkte museet

• Jorunn Sen Fure, Hedda Foss Five og Sven Tore Løkslid tok imot Familie og kulturkomiteen på Stortinget.

Når Stortingets Familie- og kulturkomite startet sin studiereise i Telemark, valgte de å studere Telemark Museum først.

Det var en positiv komite som ble møtt av selveste Niels Aall (Henrik Berg Larsen) som nå begynner å bli lei av at museet drar med seg folk inn i hans bolig – han sa tydelige fra at det var på tide at museet skaffet seg et eget bygg. Dermed var agendaen spikret, fra museets side.

Teater og VEV

Etter en varm velkomst fra verten, fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap) og en hilsen fra Skiens ordfører, Hedda Foss Five (Ap), ble komiteen loset gjennom Brekkeparken.

Der møtte politikerne skuespillere fra Grenland Friteater som viste en bit av forestillingen «Det store meierislaget», før selve møtet startet i Brekkeparken kafe. Her fikk Telemark Museum presentere seg, sine vyer og sine ønsker for nybygg, mens Grenland Friteater fortalte om senteret Teaterparken.

Viktige og attraktive

– Telemark Museum er i utvikling og vi har store ambisjoner og tro på at den kulturarven vi forvalter både er viktig for regionen vår, men også attraktiv for andre, sa museumsdirektør Jorunn Sem Fure og takket politikere som har bidratt til at nybyggsaken er på agendaen, at planer og søknader er synlige som merknad i de siste års statsbudsjetter.

Alt etter boka

For bare to uker siden var komiteens leder, Kristin Ørmen Johnsen (H) innom Brekkeparken og fikk en presentasjon av våre nybyggplaner, så for henne var museets ønsker godt kjent.

– Jeg er godt kjent med VEV, og at dere har gjort alt veldig riktig. Der har fått kommunen og fylkeskommunen med på laget først, roste komitelederen.

Alternativ finansiering?

For å kunne sette spaden i jorda for VEV, må museet få en statlig lovnad på 45 millioner kroner. Trond Giske (Ap) spurte om det var tenkt på andre finansieringsmodeller enn en engangsbevilgning, siden regionale kulturbygg egentlig skal finansieres gjennom fylkeskommunen.

– En økning i driftsmidlene kan være lettere å søke om enn en så stor sum som 45 millioner kroner, poengterte han.

– Vi er med på alt, alle typer finansieringsmodeller, noe vi også har orientert om tidligere, sa prosjektleder for VEV, Bjørn Rudborg.

– Vi tripper etter å komme igang med å realisere de nyskapende museumsideene arkitektene har lagt inn i dette proisjektet, og til å hente opp gamle skatter og kulturminner folk i Skien og fylket ikke har sett på mange genereasjoner. Vi lover å levere et godt museumsprosjekt, sa Sem Fure til Stortingets kulturpolitikere.

Ba om porselenshjelp

I tillegg til planene for nybygg i Brekkeparken, fortalte museets Christine Hermansen om vår satsing på porselen i Porsgrunn.
– Vi er stolte over å kunne ta vare på porselensarven, og vi er stolte over å ha bidratt til å holde PP i gang. Men vi trenger forutsigbarhet også her, sa hun og fikk anerkjennende nikk fra Porsgrunns politiske og administrative ledelse, representert ved Anders Rambekk (Krf) og kultursjef Mariann Eriksen.

2018-09-03T10:53:32+00:00 29. august 2018|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Nybygg Brekkeparken, Porselensmuseet|