/, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum/Kinesisk kulturelite besøkte Henrik Ibsen Museum

Kinesisk kulturelite besøkte Henrik Ibsen Museum

• En kulturdelegasjon fra Hubei har besøkt Henrik Ibsen Museum og Brekkeparken.

Når turisttopper fra Hubei i Kina kommer på besøk til Henrik Ibsen Museum er det en selvfølge å vise fram selve barndomshjemmet.

Det er Telemark fylkeskommune som har igjen har fått kontakt med venneprovinsen Hubei, og en delegasjon er på besøk i Skien noen dager. Delegasjonen, som består av reiselivs- og turisttopper, kommer for nettopp å snakke om turisme, en dialog Telemark Museum er svært interessert i. Både viseguvernør i Hubei, Mr. Yang Yunyan og generaldirektør for turisme, Ms Yan Puliu er blant gjestene som besøker Henrik Ibsens fødeby.

Dedikerte gjester

– Vi ser at de kineserene som kommer hit er dedikerte og har god kunnskap om Ibsen. Dette er absolutt interessante gjester for oss, sier Jorunn Sem Fure, direktør ved Telemark Museum. Hubei er en provins, som et av våre fylker å regne, men som har nær 60 millioner innbyggere.
– Her er det et stort pontesiale for å skape avtaler. Teater Ibsen og Grenland friteater skapte en kontakt med Kina da de besøkte Beijing med Peer Gynt-forestillingen for vel ti år siden, og ellers er det jo godt kjent at Ibsen spilles over hele Kina, sier Sem Fure.
– Under Ibsenkonferansen her i Skien i august, var det mange fra Kina. De har nok mange flere Ibsen-eksperter enn det er her i landet. Både forskere, kjennere og vanlig Ibsen-publikum, fortalte hun sine gjester.

Middelalderen fascinerte

Etter besøket på Venstøp, dro delegasjonen videre til Brekkeparken. Der ble de vakre bondestuene fra Telemark bivånet og besøkt. Årestua fra Bru i Vinje så ut til å fascinere de kinesiske kulturgjestene, og i Lynnevik-stua fra 1800-tallet ble det enkel servering.
Med fra fylket var Gunn Marit Helgesen (H) og Dawn Marie Syvertsen, internasjonal rådgiver. Fra Universitetet i Sørøst-Norge fulgte Helge Gjermund Kaasene (Institutt for økonomi og IT).

2018-09-20T17:02:50+00:00 20. september 2018|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum|