/, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé, Nybygg Brekkeparken/Kulturministeren ga 45 mill. til nybygg i Brekkeparken

Kulturministeren ga 45 mill. til nybygg i Brekkeparken

• Bjørn Rudborg og Jorunn Sem Fure fikk et flott besøk onsdag, kulturminister Trine Skei Grande kom.

Det brast ut jubel da kulturminister Trine Skei Grande (V) fortalte at det bevilges ti millioner kroner til nybygg i Brekkeparken på årets statsbudsjett, og at hele beløpet på 45 mill. skal bevilges over år.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold ga garanti for at Krf blir med på dette forslaget, og da er flertallet sikret.
– Det er ingen hemmelighet at jeg støtter dette forslaget! Jeg har jobbet hardt for dette i fem år som kulturpolitiker, og det måtte tre kulturministre til for å få gjennomslag, sa en tydelig glad stortingsrepresentant. Skei Grande kunne avsløre at Telemark-benkens innsats for nybygget i Brekkeparken har grenset til mas.
– Ja, det har vært en del mas, ja, sa hun med et stort smil.

Spent museumsgjeng

– Vi kunne ikke være sikre, men vi hadde på følelsen at det var dette som ville komme da ministeren inviterte til pressekonferanse. Men vi torde nesten ikke å håpe på det, sier prosjektleder Bjørn Rudborg som har jobbet med nybygg i Brekkeparken siden januar 2014. Dette blir et vendepunkt for Telemark Museum, slo han fast.

Kulturministeren var i Grenland i forbindelse med et Gunnar Knudsen-seminar i Skien.
– Og når jeg først var her, måtte jeg benytte sjansen til å besøke Brekkeparken og komme med denne nyheten jeg vet dere har ventet på, sa hun.

Les om hele nybyggprosessen her.

Må ha spøkelse

– Dere evner å være museumsformidlere uten å være kjedelige, skrøt hun.
– Og helt privat, for meg må skikkelige museer holde seg med spøkelser. Det sa en strålende kulturminister Trine Skei Grande (V) innledningsvis, da hun slapp den gledelige nyheten for ledelse, ansatte og styret ved Telemark Museum onsdag kveld.

– Jeg har ikke vært her før, men lover å komme tilbake når dere endelig får et helårsåpent museum, sa hun.

En rekke lokale politikere fra Venstre, Høyre og Frp var til stede under den store budsjettlekkasjen, og Skiens ordfører fikk en prat med kulturministeren på telefon.

Kommuen og fylket er med

I alt er bygget kostnadsberegnet til 136 millioner kroner. Skien kommune har allerede bevilget 25 millioner kroner, og fylket har også behandlet nybygg som en del av sine budsjettvedtak både i 2016 og 2017 -men har satt som forutsetning at Staten er med. Telemark Museum skal ta 30 millioner kroner over sine budsjetter.

– Nå er så å si alt gryteklart til å lyse ut entreprenørkonkurranse, sier museumsdirektør Jorunn Sem Fure som var vertinne for det mer enn vanlig hyggelige besøket 26. september 2018. Håpet er å kunne starte byggingen i løpet av 2019, og er vi heldige, kan Skien ha helårsåpent museum i 2021.

Se bilder fra mottakelsen vi hadde fredag, for støttespillere rundt Telemark Museum og nybygg i Brekkeparken.

2018-09-28T16:36:46+00:00 27. september 2018|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé, Nybygg Brekkeparken|