/, Porselensmuseet/Porselen i uvant form

Porselen i uvant form

  • Utstilling på Porselensmuseet fra 14. oktober til 14. november.
    Utstilling på Porselensmuseet fra 14. oktober til 14. november.

Det er ikke bare vakkert porselen som er budskapet når kunststudent Caroline Harrius viser sine arbeider på Porselensmuseet.

Den unge kunstneren fra Stockholm ønsker også å se på hvordan kvinner har blitt fremstilt, visuelt, opp gjennom historien.

Dette forteller kunstneren om arbeidene sine:
”Jag utforskar hur vi ser på det tidigare så eftertraktade och exklusiva porslinet idag. Ser vi det alls, trots att det är en självklar del i de flestas vardag? Mitt intresse för materialiteten kombinerar jag med en kritisk blick mot hur kvinnor har avbildats visuellt genom historien, genom den så kallade ”male gaze”.
Jag arbetar med det operfekta och försöker glömma samhällets normer när jag jobbar med porträttering. Med den här metoden ifrågasätter jag de ständigt höga förväntningarna som kvinnor har på sig att alltid framställa sig ur ett perfekt och tillfredsställande perspektiv. Jag låter återigen porslinsfigurinen fungera som en conversation piece mitt i rummet, men denna gång med skrovlig porslinhud och lepoardtrosor istället för ett blygt leende och en böljande klänning.

Unge kunstnere

Caroline Harrius (f. 1993 i Linkøping) er nå masterstudent ved Konstfack i Stockholm, men hovedverket som hun viser på Porselensmuseet fram til 14. november er barceloroppgaven fra Kunsthøgskolen i Oslo. Utstillingen er hennes første separatutstilling, og at det ble på Porselensmuseet er ikke helt tilfeldig.

– Irene Nordli jobber på Kunsthøgskolen i Oslo, henne har vi mye kontakt med, og hun anbefalte Harrius. Vi synes det er viktig å slippe unge kunstnere til, og når hun i tillegg jobber med porselen, følte vi at det passet veldig bra, sier Catrine Danielsen. Utstillingen er et samarbeid med Kunsthall Grenland, der Danielsen også jobber.
– Jeg jo hørt en del om PP, fordi jeg hadde Poul Jenssen som lærer. Han har vært sjefsdesigner her på porslensfabrikken, forteller Harrius.

Utstillingen er et samarbeid mellom Porselensmuseet og Kunsthall Grenland.

Utstillingen vises fram til 18. november på Porselensmuseet.
Åpningstider: Onsdag-søndag, kl. 11-16.

2018-10-18T12:26:15+00:00 17. oktober 2018|Kategorier: Aktuelt, Porselensmuseet|