/, Porsgrunnsmuseene, Uncategorized @no/Porselenmuseet får en mill. i driftsstøtte over Statsbudsjettet.

Porselenmuseet får en mill. i driftsstøtte over Statsbudsjettet.

Det ble både kake og feststemning på Porselensmuseet 21. november: Åpningen av «PorselænsPrakt» ble også feiringen av at Porselensmuseet er på statsbudsjettet.

Det som bare skulle være åpning av utstillingen PorselænsPrakt, ble også feiring av den gode nyheten om at Porselensmuseet er inne på statsbudsjettet med én million kroner årlig. Noe som har blitt sagt er en forutsetning for videre drift av det etter hvert så populære museet.
Det er Krf med stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold som har jobbet fram forslaget om å få Porselensmuseet inn på statsbudsjettet – og har altså nå fått gjennomslag hos sine venner i regjeringen.

Arven inn i framtida

– Dette er en spesielt gledelig dag for porselensbyen Porsgrunn! Endelig har Porselensmuseet kommet på statsbudsjettet med én million kroner årlig! Mange har samarbeidet for å få til museet vi står i nå, og nå kan vi ta vare på vår unike, nasjonale kulturarv også i framtida, sa en glad kultursjef Mariann Eriksen.
– Dette begynte jo som prosjektet Design til folket, og resulterte i Porselensmuseet. I dag har vi en porselensklynge rundt oss, med PP, produksjonen til PP, Auksjonshallen, geoparken og Kunsthall Grenlands verksted «1400 grader» og ikke minst Porsgrunnsmuseene på andre sida av elva. Attraksjonspotensialet er stort, fastslo hun.

– Nå blir det varig drift!

-Ja, dette er litt av en dag for Telemark Museum. Ikke bare får vi 45 millioner kroner til et helårsåpent museum i Skien, men jammen får vi ikke én million i driftsstøtte til Porselensmuseet også. Nå blir det helårsåpne museum i både Porsgrunn og Skien, sa museumsdirektør Jorunn Sem Fure.

-Nå blir det varig drift, vi blir her! Det bobler av ideer hos de som jobber her, og nå kan enda flere ideer bli satt ut i livet. Her kommer det til å skje ting framover, lovte Sem Fure.

2018-11-22T11:27:02+00:00 21. november 2018|Kategorier: Porselensmuseet, Porsgrunnsmuseene, Uncategorized @no|