/, Henrik Ibsen Museum/Ibsenforsker har blitt førstekonservator NMF

Ibsenforsker har blitt førstekonservator NMF

«Familien Ibsen» ble utgitt i 2017, og nå har arbeidet gitt god uttelling for forfatter Jørgen Haave. Ibsenforskeren er tildelt autorisasjon som førstekonservator NMF.

Omtrent to år etter at Familien Ibsen ble utgitt, ble forskeren ved Telemark Museum førstekonservator NMF.

«Autorisasjonen tildeles av Norges museumsforbund etter behandling i Museumsforbundets faglige råd. Det kreves norsk doktorgrad innen relevant fagområde, eller tilsvarende kompetanse.  I tillegg kreves minst to års variert museumspraksis», heter det i autorisasjonen.

Les innstillingen her

Arbeidet med boka er altså godkjent som en doktorgrad. Vi gratulerer vår dyktige kollega!

I 2018 fikk han Forskerforbundets Hjernekraftpris 2017
Det var hovedsaklig artikkelen Bløffen om Ibsens kjøkken Forskerforbundet la til grunn for denne pristildelingen.

2019-03-20T12:11:25+00:00 19. mars 2019|Kategorier: Aktuelt, Henrik Ibsen Museum|Tags: |