Signerte byggeavtale for nybygg i Brekkeparken

• Lars N. Hjertås, distriktssjef i Veidekke og Telemark Museums styreleder, Lars Skjelbred signerte avtalen om bygging av nybygget VEV i Brekkeparken 24. september 2019. Foto: Kristin Berge

Veidekke er vår hovedentreprenør for nybygget i Brekkeparken, og allerede før jul planlegges første spadetak.

– Dette er et prosjekt som har stor allmenn interesse, og vi i Veidekke synes det er viktig å bygge noe som har samfunnsverdi, sa distriktsleder for Veidekke bygg i Telemark/Vestfold, sa Lars N. Hjertås.

Det ble en stor dag for Telemark Museums styreleder, Lars Skjelbred, som signerte avtalen sammen med Hjertås, for Bjørn Rudborg, museets prosjektleder for nybygget og for alle ansatte ved museet for øvrig.

– Det er også en stor dag for publikum, som nå får mulighet til å besøke Brekkeparken hele året, sier Rudborg.

Største fornyelse på 110 år

I museets 110 år lange historie i Brekkeparken skal den største fornyelsen nå skje.

– Vi har bak oss en fem år lang prosess med å planlegge nytt museum, med internasjonal arkitektkonkurranse som Børve Borchsenius Arkitekter vant. Nå er en omfattende konkurranse om totalentreprise landet, og det er altså Veidekke Entreprenør AS Distrikt Vestfold/Telemark som skal bygge for oss, fortalte Rudborg på pressekonferansen 24. september 2019.

Les om vinnerbygget VEV

Kontrakt på 95 mill.

Kontrakten med Veidekke er på 95 millioner kroner, og nybyggets bruttoareal er på 2.543 kvadratmeter.

– Telemark Museum er en stiftelse, og derfor skiller vi oss ut fra andre byggherrer. Vi er veldig styrt av budsjettet, pengene styrer og setter rammer, forklarte Rudborg.

– Veidekkes visjon er godt samspill og verdiskaping, og kontrakt etter forhandling. Vi har bearbeidet prosjektet og klart å komme innenfor budsjettrammen, sa Hjertås.

Les: Kulturministeren ga 45 mill. til nybygg i Brekkeparken

17 måneders byggetid

– Vi regner med å starte 2. desember i år, og byggetiden er satt til 17 måneder, sa han.

– Håpet er altså at et nybygget er ferdig 2. mai 2021. Da blir det en innflyttingsperiode, og vi på Telemark Museum skal fylle bygget med utstillinger. Åpningsdato for publikum kan vi ikke si noe om ennå, sier en glad prosjektleder.