/, Henrik Ibsen Museum/Tar med Ibsen til bokmessen i Frankfurt

Tar med Ibsen til bokmessen i Frankfurt

• Førstekonservator Jørgen Haave er ibsenforsker ved Telemark Museum.

Henrik Ibsen er en selvskreven gjest når Norge er gjesteland på bokmessen i Frankfurt.

I år får norske forfattere mye oppmerksomhet på den kjente og store bokmessen i Frankfurt, og som en av verdens største dramatikere må Henrik Ibsen være representert.

– Sammen med andre litterære museer og sentre som hører til Norsk Litteraturnettverk, skal vi ha stand og representere de dødes litteratur, sier Jørgen Haave, førstekonservator NMF og ibsenforsker ved Telemark Museum.

I tillegg til Henrik Ibsens barndomshjem, Henrik Ibsen Museum i Skien, skal i alt 14 litterære museer vise seg fram, blant dem Knut Hamsun, Sigrid Undset og Alexander Kiellands litterære museer.

– Vi skal snakke om litteraturen, men først og fremst skal vi jobbe for litteraturturisme til Norge, forteller ibsenforskeren som selv har skrevet boka «Familien Ibsen» (2017). Engelsk presentasjon av boka ligger ute på nettsiden Books from Norway

– Ibsen er jo som kjent veldig stor i hele verden, men Tyskland står i en særstilling, så jeg håper på oppmerksomhet, sier han.

Det er ikke litteratur av eller om Ibsen vi i første omgang skal formidle, men jeg tar selvsagt med meg «Familien Ibsen». Alle tyske forlag er på plass på bokmessen, så det kjekt å vise fram boka som hittil bare er på norsk, sier Haave.

Norge er altså gjesteland på bokmessen i Frankfurt, og norsk samtidslitteratur kommer til å få stor oppmerksomhet. Bokmessen blir arrangert hvert år i den tyske delstaten Hessen. Det er verdens største bokmesse, og har røtter tilbake til 1400-tallet.

2019-10-15T14:27:16+00:00 15. oktober 2019|Kategorier: Aktuelt, Henrik Ibsen Museum|