/, Porselensmuseet/Fyller Porselensmuseet med Norwegian Made

Fyller Porselensmuseet med Norwegian Made

• Marit Skabo Saxegaard, Ann-Kathrin Samuelsen og Hanne Dahl gleder seg til Norwegian Made på Porselensmuseet 2. november-22. desember.

Når Porselensmuseet åpner 2. november, møter de 26 utstillere som byr på norskproduserte varer.

– Her blir det alt fra keramikk og porselen, til vev, broderi, smykker og lys. Her dukes det for den store julehandelen, slår Ann-Kathrin Samuelsen ved Porslensmuseet fast.

Sammen med Marit Skabo Saxegaard fordeler hun plasser til de mange produsentene. Onsdag formiddag er det bare Hanne Dahl som er i gang med å få varene på plass – og varene er keramikk.

– Bedriften min heter «Hannes leirelidenskap», forteller Hanne og viser vedfyrt keramikk.

Fremme norske produsenter

– Norwegian Made er et idealistisk AS som skal fremme og markedsføre norske produsenter som faktisk produserer varene sine i Norge, forteller initiativtaker Marit Skabo Saxegaard.

En konglelogo kjennetegner varene.

– Merket skal fortelle kundene at produktet er norsk, dette er altså en merkeordning for norske kvalitetsvarer, forteller Marit Skabo Saxegaard som har tatt initiativet til Norwegian Made. På nettsiden kan man finne alle produsentene presentert – omkring 175 i alt.

– Det er bare ett år siden Norwegian Made kom i gang, og 26 av dem kan du møte her på salgsutstillingen på Porselensmuseet, sier hun.

Lite energi til markedsføring

Mange av medlemsbedriftene i Norwegian Made er enkeltpersonsforetak. Produsentene legger ned mye tid og kjærlighet i skaperprosessen. Når arbeidsdagen er over, er det ikke nok kraft igjen til å drive markedsføring – og det er nettopp her Norwegian Made kommer inn.

Til salgsutstillingen på Porselensmuseet kommer det produsenter fra fjern og nær; Trondheim, Stavanger, Oslo og Risør og et knippe fra Telemark.

-Vi minner også om at det er kundekveld 7. november og temakveld med besøk av produsentene Gunn Evensen og Marie Ridderhus 14. november. Selve åpningsdagen kaller vi julemarked og alle utstillerne er på plass, sier Samuelsen.

2019-10-30T15:35:07+00:00 30. oktober 2019|Kategorier: Aktuelt, Porselensmuseet|