/, Brekkeparken, Nybygg Brekkeparken/Varslet naboene om byggestart i Brekkeparken

Varslet naboene om byggestart i Brekkeparken

• Sondre Thoresen er prosjektleder for bybygget Veidekke skal sette opp i Brekkeparken fra 2. desember.

2. desember håper Veidekke å starte arbeidet med nybygget i Brekkeparken, derfor inviterte de til naboer til informasjonsmøte.

– Byggingen av det nye museumsbygget vil ta 15-17 måneder, og så lenge blir vi nødt til å forholde oss til hverandre, fortalte prosjektleder Sondre Thoresen de 13 naboene som møtte opp til informasjon hos Telemark Museum 13. november.

Smell og rystelser

Før jul blir området sikret med gjerder og klargjort som byggeplass, og etter jul vil dessverre naboer oppleve både smell og rystelser. Det blir både graving og sprenging.

– Vi bygger i et nabolag, så her er det mange hensyn å ta. I tillegg til dere vanlige beboere, er det både skole og barnehage i nærheten. Det er også en jernbanetunell vi må forholde oss til. På grunn av toget som har mange avganger på formiddagen, blir det primært mellom klokka 10 og 12 og mellom klokka 14 og 16 at sprengningen kommer til å foregå.

Krevende å sprenge

Museumsbygget, som har arbeidstittelen «Vev», er i tre etasjer.
– Vi må seks meter ned, og 5.000 kubikk stein skal bort. Vi må sprenge varsomt. Det betyr at det er mindre lyd fra salvene, men minuset er at vi må sprenge veldig mange flere ganger, sier Thoresen. Han håper å være ferdige med å sprenge i mars.

Les Veidekkes naboinformasjon

Rystelser virker skremmende

– Det er mange historiske bygg i nabolaget, ikke minst i selve Brekkeparken. Vi følger strenge sprengningskrav, men rystelsene vil likevel oppleves som skremmende, sier Thorsen.

Veidekke skal ha vaktposter som fysisk stopper trafikk og folk, og sirenene vil høres godt. Solide sprengningsmatter hindrer steinsprut.

– Sømborring rundt tomta sikrer en tryggere sprengning, det vil si at det blir borret kanaler tett i tett rundt tomta, før selve sprengningen starter. Ristinger betyr ikke at det er fare på ferde, sier Geir Johansen, prosjekteringsleder hos Veidekke.

Les om signeringen

Multiconsult passer på

– Vi har hyrt inn Multiconsult til å sjekke rystelser og eventuelle skader på alle boliger som ligger mindre enn 50 meter fra. Hvert hus skal ha 10-12 rystelsesmålere og boligene sjekkes før og etter sprengning. Det blir også filmet, for å ha god dokumentasjon på eventuelle skader, sier prosjektansvarlig.

Øvregate åpen

Kommunen ønsker at Øvregate skal være åpen, på grunn av bussen som går i rute her.
– Det blir redusert framkommelighet. Vi må frakte inn tre og betong, så det blir trangt om plassen. Men vi har bygget i by før, så dette løser seg, mener Thoresen.

Han håper å kunne stenge Hans Hoellsgate, og Telemark Museums Bjørn Rudborg ser på muligheten for å holde parken åpen for gjennomfart de 2-3 månedene sprengningen pågår.
– Er det best for skolebarn og barnehagebarn, så må vi se på muligheten for å holde hovedporten i Hans Hoellsgate åpen, sier han.

Råbygg før høsten

I løpet av sommeren skal råbygget være ferdig. Det vil si at vegger og tak skal være oppe. I månedene august til oktober skal fasadene tettes.

– Da er vi en vanlig byggeplass, men vi vil høres og det blir tungtransport. På det meste vil 40 personer være i arbeid, og arbeidstida vil normalt være mellom klokka 07 og 15.30, opplyser Thoresen.

Les flere saker om veien fram til nybygg i Brekkeparken

2019-11-14T15:35:35+00:00 14. november 2019|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Nybygg Brekkeparken|