Museum tenker nytt i koronaens tid

• Museet velger andre formidlingsmetoder mens pandemien raser. Foto: Ann-Kathrin Samuelsen, Telemark Museum
  • Folk fortjener gode museumshistorier selv i koronaens tid, tenkte noen kloke hoder hos Telemark Museum. Følg museets digitale flater.

Folk fortjener gode museumshistorier selv i koronaens tid, tenkte noen kloke hoder hos Telemark Museum. Det filmes, livestreames og publiseres på ulike flater.

– Jeg er stolt av kollegene mine som har vist et utrolig pågangsmot! Fra sekundet vi fikk vite at vi måtte gå hjem, oppsto det masse ideer for hva vi kunne gjøre. I løpet av fredagen hadde vi en historie om en ordfører i Skien som ble bankraner på Instagram-TV, og onsdag hadde vi livestream fra Porselensmuseet, forteller Silje Honningdal som er leder for Publikumsavdelingen.

Les for barna: Henrik Ibsen som barn

Fabrikkdirektøren avlyst

Fabrikkdirektør Kay O. Leira (Henrik Bøe Larsen) skulle hatt besøk av flotte elever fra Porsgrunn og Bamble i forrige uke og denne uka, men opplegget som gis gjennom Den kulturelle skolesekken, måtte selvfølgelig avlyses.
– Da fant Andreas Nordmo og Aleksander Stensrød Andersen ut at de kunne filme direktøren live. Vi hadde tett på 150 seere på egen Facebook-kanal, i tillegg var det over tusen på visittelemark sin kanal, og filmen ble delt av mange. Det er ikke alle dager vi får formidlet museumshistorier til så mange, konstaterer Honningdal.

Bli med PP-direktøren

Digitalt påskemysterie i fire episoder

Vi hadde gledet oss til at barn skulle løse Kvikk Lunsj-mysteriet i en vårvakker Brekkeparken.
– Fortvil ikke, mysterie blir det, lover Tone Lundeberg og Erine Amundal. De er i gang med å skrive og filme «Rutta og Betutta på sporet – Jakten på godterityven», og Tone kommer med en liten avsløring:
– Påskeegg stappfulle med godteri er forsvunnet fra Brekkeparken! Er det Den grå dame som har vært på ferde? Er det Aleksander som ofte går med gul genser og anses derfor å være spesielt glad i påske? Eller er det noen helt andre som har tatt dem? Raske Rutta og bekymrede Betutta er på sporet i påskeuken! Følg med! Dette er en serie i fire deler, der barna kan følge utviklingen fra dag til dag og være med på å løse mysteriet.

360 graders filming

Selvsagt håper vi å kunne åpne dørene til sesong, men skjer ikke det, lover vi museumsoppdateringer utover våren, sier hun.
Det blir flere småhistorier av Andreas og Aleksander på IGTV (Instagram-TV), vi skal filme guidede turer inne i museene og vi er i gang med å prøve ut 360 graders filming inne i stuer og hovedhus i Brekkeparken, Jermansen Media er på saken.
– Vi skal produsere kunnskap og underholdning til folk mens de må holde seg hjemme, konstaterer publikumssjefen og legger til:
– Vi tar de forhåndsreglene som hittil er pålagt av helsemyndighetene når det gjelder smittevern. Blir det strengere, kommer vi nok på måter å løse det på også!

2020-03-19T18:50:33+00:00 19. mars 2020|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Kittelsenhuset, Porselensmuseet, Ulefos Hovedgaard|