/, Brekkeparken/Mat og klasseskiller i 1910 – en digitareise for 6.trinn

Mat og klasseskiller i 1910 – en digitareise for 6.trinn

I mai skulle alle 6.klassene i Skien være med på et skoleopplegg med fokus på klasseforskjeller og hverdagsliv i 1910 i Skien, men slik våren har blitt gir vi tilbudet digitalt i stedet.

Vi tilbyr en digitalreise med fokus på klasseforskjeller og hverdagsliv på begynnelsen av 1900-tallet. Gjennom filmsnutter og oppgaver i hjem fra 1900-tallet får elevene oppleve, erfare og lære om sin matkultur og historie.

Sammen med dyktige formidlere blir barna med på reisen – men det blir på film i stedet for på ordentlig i Brekkeparken.
Elevene blir «hentet» i Snipetorp av Mor Andersen på vei hjem fra skolen og fikk høre om bybrann, vognmannens hus, fellesbadet og mye annet gøy.
De besøker Herr Pedersen i butikken hans i Tomtegata og ser hvordan Mor Andersen bor på to rom med snart 7 barn.
De får besøke Familien Høyer i det store hovedhuset og lære om manerer og se de fine rommene.
Til slutt får barna se hva slags mat de spiste, og at det var forskjeller og litt vanskelige tider for noen, men også mye fint.
Barna avslutter med å lage sin egen fortelling om en dag i 1910.

– Vi gleder oss til å ta barna igjennom dette opplegget, sier Telemark Museums formidler Erine Amundal som har ledet prosjektet med digitaliseringen av skoleopplegget.

– Og det blir spesielt kjekt å se hvilke historier og fortellinger som barna selv lager etter å ha sett filmene. Dette opplegget hadde så mye historie og flotte omgivelser og formidling som gjør at vi tror det blir en opplevelse for barna å se det digitalt også. Og så gleder vi oss til den dagen de kan komme tilbake hit og kle se ut og lage lungemos og byggmelsgrøt selv. Det blir fint, sier hun.

2020-05-07T17:13:57+00:00 7. mai 2020|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken|