/, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Porselensmuseet/– Fantastisk å se nybygget bli realisert

– Fantastisk å se nybygget bli realisert

• Åslaug Sem-Jacobsen og Kathrine Kleveland fra Sp besøkte Telemark Museum i juli 2020. Museets Ellen Rodvang og Siv Dyrkolbotn viste rundt.

– Det er helt fantastisk å se at det en har snakka om, diskutert og bevilga penger til blir realisert. Dette var en stor opptur!

Det sa stortingsrepresentant Åslaug Sem- Jacobsen da hun sammen med Sp-kollega Kathrine Kleveland besøkte Brekkeparken torsdag, og fikk se at byggingen av det nye museumsbygget vårt er i full gang

Var med å bevilge

– Det er en ting å se bilder av det, men å se at det faktisk blir realisert, ja, det er moro. Sem Jacobsen sitter i kulturkomiteen for Stortinget, og har vært med å jobbe for at bygget skal komme på plass.

– Det var etter at vi, kulturkomiteen på Stortinget, besøkte dere for et par år siden at det løsna. Vi fikk en minnerik mottakelse, og da ble det letter for oss telemarkspolitikere å få gehør for saken, sier Sem-Jacobsen.

Sommerprat på tre museer

Sp-politikeren ble invitert av ledelsen ved Telemark Museum for å ta en sommerprat- og omvisning, og Kathrine Kleveland, leder i Vestfold Senterparti og
gruppeleder fylkestinget Vestfold og Telemark hengte seg på.

– Som fylkespolitiker er det mye å sette seg inn i når det gjelder museumslandskapet. Det er så ulike måter museene er organisert på, men det å komme hit å se og oppleve Telemark Museum er viktig. Jeg er imponert over hvor proft dere har klart å forene nytt og gammelt, og at dere satser på kommende generasjoner med nye tilbud, sier Kleveland etter å ha fått en liten sniktitt i våre to escape room – ett på Henrik Ibsen Museum og et i det herskapelige hovedhuset i Brekkeparken.

– Det er på denne måten de unge blir glad i museum. Lek og læring, slår hun  fast.

Ibsen og EU

Telemark Museum har mange planer og vyer, og jobber både mot Ibsen 2028 med tilbakeføring av Ibsens barndomshjem, få nybygg åpnet i løpet av neste vår og om Eu/EØS-prosjektet vi jobber med på Porselensmuseet.

-Som politiker er det viktig å ha førstehåndskjennskap til saker og steder, da blir engasjementet ekte, konkluderer Sem-Jacobsen.

2020-07-16T17:11:44+00:00 16. juli 2020|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Henrik Ibsen Museum, Porselensmuseet|