/, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé/Mersmak med revy, grøt og potettrykk

Mersmak med revy, grøt og potettrykk

• Små arrangementer erstatter årets Mersmak i Skien. I Brekkeparken byr vi på kåsevyen «Husæru Brekkeparken», grøtsmaking og potettrykk 28. og 29. august.

Små arrangementer erstatter årets Mersmak i Skien. I Brekkeparken byr vi på kåsevyen «Husæru Brekkeparken?», grøtsmaking og potettrykk.

– «Kåsevy» er en blanding av kåseri og revy, forteller skuespillerparet Henrik og Ingrid Bøe Larsen som sammen med musiker Harald Normann inviterer de til mimrekveld om da Brekkeparken hadde sin storhetstid som revyscene.

Tradisjonsrik scene

– Parkteater i Brekkeparken har vært en tradisjon helt siden musikkpaviljongen kom til parken i 1917. Scenen kom i 1924 og revystorheter som Leif Juster, Per Kvist, Lalla Carlsen, Ernst Rolf og Nora Brocksted har opptrådt her. Ja, Chat Noirs ensemble har faktisk stilt opp ved flere anledninger med opptil femti artister på scenen, forteller Henrik som både representerer Telemark Museum og Teateret ditt denne kvelden.

Grøt på menyen

Men er det Mersmak så må det jo handle om mat, sier museets formidler Tone Lundeberg. Hun vil gjerne fremme historien og smaken av grøt.
– De som kommer får smake vassgrøt, rømmegrøt og de mer trendy kjøleskapsgrøt og kaffegrøt. Vi skal holde til i Lynnevik-stua, og i løpet av lørdagen, 29. august, tar vi inn fire grupper med plass til maks ti personer. Det begynner å fylle seg opp, så de som er interesserte må melde fra via Facebook-arrangementet, sier hun.

Potet er mer enn mat

Mat er ikke bare til å spise, det vil barn som blir med på potettrykk erfare.
– Vi kommer til å snakke om poteten, og om tegn som vi skjærer ut for å bruke til trykk, sier Erine Amundal, også hun formidler ved Telemark Museum.
– Barna skal få trykke på et tekstil de får med hjem, kanskje besøker vi også arbeiderboligen når vi forteller om hvor viktig potet har vært for folks liv og helse, sier hun.

Glad for Mersmak-tilbudet

– Jeg er superfornøyd med Telemark Museum bidrar inn i det alternative Mersmak-programmet, sier Anna Sofie Willumsen i Mersmak. Hun tror alle har fått med seg at Mersmak ikke blir arrangert som vanlig, men er redd få har fått med seg at det er små arrangement rundt om i stedet.
– Det blir gode, mindre opplevelser som her i Brekkeparken, sier hun.

Hønsefrikasé til revyen

I tillegg til arrangementene, er Kleivbutikken åpen på lørdag. Der får man kjøpt gammeldags godteri. På Brekkeparken kafe blir det også litt retrofølelse over menyen.
– På revykvelden serveres det hønsefrikase på kafeen, en rett som sklir inn i tidsbildet. Lørdag er det rømmegrøt, slik at de som ikke får plass på grøtsmaking i alle fall kan tilfredsstille grøtbehovet sitt der, sier Lundeberg.
– Og det er fortsatt august, så omvisningene, vandringene og Parkdetektiv går som vanlig her i Brekkeparken, minner hun om.

2020-08-17T14:35:59+00:00 13. august 2020|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé|