//Christian er vår nye kokk og kafedriver

Christian er vår nye kokk og kafedriver

Christian Witte skal drive kafeene i Brekkeparken fra 1. januar 2021. Foto: Kristin Berge, Telemark museum.

1.januar 2021 er Christian Witte (39) på plass i Brekkeparken. Han er kokk med lang erfaring, blant annet har han laget mat til Angela Merkels statsbesøk.

Den tyske kokken har i løpet av sine 20 år som kokk vært innom mange forskjellige steder, alt fra ferskvaresjef på Meny på Flåtten i Porsgrunn til sjøredningsskolen RS Noatun og til hotellet som hadde fast levering til Angela Merkels statsbesøk

-Kvalitet og gode råvarer er viktig, men jeg lover ikke hjemmebakt brød hver dag. Jeg må bli kjent med stedet, og lytte til erfaringer fra tidligere driver, sier Witte.

Spennende jobb i rett tid

-Det var en spennende utlysning, her tror jeg at jeg får brukt mye av min tidligere erfaring. Her er det en miks av gjester som skal ha alt fra et smørbrød til førsteklasses bryllupsmat.

Han synes også det viker trygt å jobbe innenfor museumssektoren i disse tider.
– Næringlivsbransjen er usikker nå i denne pandemitiden, slår han fast. Den siste arbeidsplassen hans, RS Noatun i Horten, har måttet legge ned konferansevirksomheten på grunn av koronasituasjonen.
– Denne stillingen kom til rett tid, sier han.

Ny møteplass

Neste vår åpner det nye museumsbygget i Brekkeparken, og med den en ny kafe. Witte skal drive både museumskafeen og Brekkeparken kafe.

– Jeg håper det kan bli et nytt møtested for folk i Skien. Et sted folk elsker å komme med barna sine. Et familiested som byr på både museum og mat. Selv om jeg tenker at det skal vi være litt tradisjonelt, ønsker jeg å overraske litt, sier Witte.

15 år i Norge

Christian Witte bor i Larvik med kone og to barn. Han har bodd og jobbet i Tysklands store byer, men har nå bodd i Norge i 15 år.
– Vi valgte Larvik, siden det er sentralt i forhold til Oslo og til Risør, der kona mi er fra, forteller han.

2020-12-10T14:03:41+00:00 1. desember 2020|Kategorier: Ukategorisert|