/, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé/Vindu til byen i gave til folket

Vindu til byen i gave til folket

Skien Boligbyggelag er 75 år i år, og gir en gave til folket: glassrekkverk på Brekkeparken kafe. Museets Jorunn Sem Fure og Skien Boligbyggelags Marianne Hegna byttet blomsterbuketter. Foto: Kristin Berge
  • Tre er byttet mot glass og byen synes fra alle sitteplasser på Brekkeparken kafe. Stas for Marianne hegna og Kjell Ove Tvinnereim fra Skien boligbyggelag og for Jorunn Sem Fure og Bjørn Rudborg ved Telemark Museum. Foto: Kristin Berge, Telemark Museum
  • Skilen boligbyggelag ga glassrekkverk til Brekkeparken kafe.

Nå kan du virkelig nyte utsikten fra Brekkeparken kafe.

Skien Boligbyggelaget fyller 75 år nå i januar, og de gir en gave som gagner mange. Det har resultert i nytt rekkverk på Brekkeparken kafe.

Byens storstue

– Vi har 15.000 medlemmer, og vi føler oss trygge på at mange besøker Brekkeparken. Det er jo byens utendørs storstue. Derfor besluttet styret å gi folket en utsiktsgave, sier Marianne Hegna, administrerende direktør i Skien Boligbyggelag.
– Nå kan man se den flotte byen vår fra alle sitteplassene her ute på Brekkeparken kafe, sier hun.
Boligbyggelaget har gjort det til vane å gi en gave til folket når det er jubileum, og ved 50-årsjubileet kom skulpturen i parken ved Ibsenhuset på plass.

Kan nytes nå

Styreleder Kjell Ove Tvinnereim fikk æren av å avduke skiltet som forteller om giveren av gaven, så nå er det bare å vente på sommeren.
– Men vi har også åpent til kl. 19 hver kveld nå i vinter, med inngang fra Øvregate. Ta turen og se utsikten, inviterer Bjørn Rudborg, leder av Bygningsvernet ved Telemark Museum.
Gaven var på 400.000 kroner, og rakk til både rekkverk, sikring og ny belysning.
– I tillegg skal vi oppgradere kikkerten, slik at folk kan se lengre enn til Skien, sier Rudborg.

Snakket sammen

I høst og vinter har han vært i dialog med Skien Boligbyggelag for å garantere at Brekkeparken er en god arena for folkegaven.
– Da kom ideen med et nytt og transparent rekkverk fra Brekkeparken, forteller Hegna. Hun synes også Brekkeparken med alle sine bygninger, er relevant i forhold til det boligbyggelaget driver med.
Selve jobben med å realisere rekkverket er det Telemark Museum som har stått for. Flere firmaer har deltatt, blant annet Suntec AS, Odd Høiås & Co og Z-Elektro.

2021-01-07T16:20:35+00:00 7. januar 2021|Kategorier: Aktuelt, Brekkeparken, Brekkeparken Kafé|