//Om Bamble Museum

Bamble Museum

Om Bamble Museum 2018-02-08T13:03:28+00:00
  • Cudrio sjøbod
  • Telemark Museum langesund mek

Cudrio sjøbod

  • Kystmuseum ved Kongshavn i Langesund sentrum
  • Utstilling om Langesund mekaniske verksted

Cudrio sjøbod brukes kun til undervisningsopplegg.

Cudrio sjøbod ble trolig bygd i første halvpart av 1700-tallet av Hans Christian Lund. Sjøboden gjorde tjeneste som lagerhus for eierens mangesidige virksomhet. I dag har sjøboden navn etter en senere eier, Jacob Cudrio.

Bamble Museum åpner Jacob Cudrios sjøbod for sommerpublikummet. Her vises utstillingen om dagliglivet langs kysten, og hvordan det tidligere så ut i et fiskerhjem.
Sjøboden har en liten butikk.

Se også nettutstillingen om Langesund mekaniske verksted.

Bamble museum har i tillegg til Cudrio Sjøbod, Langesund Bymuseum, Herre Kraftstasjon, Eik Gård og Tangvald Mølle,
I det gamle rådhuset på torget i Langesund har museet tre rom som viser tidligere tiders bruk av huset.
Bystyresalen står intakt og en spisestue er dekket til fest.

Presenterer historien om Langesund mek

Langesund mekaniske verksted er historie, men historien er spennende. Den får du servert på Cudrio Sjøbod. I tekst og bilder fortelles historien om den viktige bedriften som startet i 1914, men som nå er avsluttet.

Hundre år i 2014
Langesund mekaniske verksted ble konstituert og startet våren 1914, men er nå oppkjøpt av Agility Group. Veien mot stifelsen var kronglete, men verkstedet opplevde en fantastisk suksess og var en viktig arbeidsplass i Langesund. Til neste år kan altså verkstedets oppstartsår feires.

Forteller om Langesund som havn
Utstillingen, som er på plass på Bamble Museum, er en historiefortelling som starter helt tilbake til 1240, da Kong Håkon Håkonsen søkte nødhavn i Slåttenes havn til de siste passasjerfergene ble bygget i 1967.

Spennende foto
Utstillingen er rikt illustrert med foto, og er i sitt rette element på Cudrio med gjenstander og utstillinger som handler om kystliv.
– Det har allerede vært noen her for å se utstillingen, men nå kan vi endelig invitere dem til å se dem, sier omviser ved museet, Karina Nordmo.
Roger Normann har vært prosjektleder for den interessante utstillingen, designet er det som vanlig Bjørn Helgedagsrud som har tatt seg av.