Brekkeklang: Jon Solberg og Anne Gravir Klykken

BrekkeKlang med Jon Solberg og Anne Gravir Klykken

klykken

Anne Gravir Klykken og Jon Solberg starta platesamarbeidet i begynnelsen av 2021. Anne sendte da Jon ei samling med eldre opptak av ulike folkemusikkutøvere i Telemark. Jon tok tak i et utvalg av sangene og temaene i opptaks-materialet, og disse ligger som et bakteppe for nyskrevne viser og arrangementer. Plata «Et ønske» kom ut i mars 2022.

Jon og Anne er glade i dialekter, språk, historie og det nære knyttet til folk, bygdeliv og natur.

Jon: vokal, gitarer, fele og er låtskriver

Anne: vokal og perk

Jon Solberg er norsk låtskriver og musiker fra Bø i Telemark. Han er kjent som vokalist og frontfigur i bandet Ni Liv, og som soloartist. Jon har gitt ut tre soloplater, åtte plater med Ni Liv, hatt over 15 låter på NRK P1 sine nasjonale spillelister og vært Spellemannsnominert med Ni Liv.

Jon er god til å se det store i det små – til å skrive fram en tydelig verden vi kjenner oss igjen i. «Mer enn noen gang har en av landets fremste låtskrivere levert varer som gjør hodet litt klokere og hjertet litt varmere», som Olav Solvang i Vårt Land formulerte det etter det lanseringen av Jons første soloalbum.

Anne Gravir Klykken er sanger fra Solum med hjertet i folkemusikken. I tillegg til albumet med Jon, har hun har gitt ut to soloplater, fire utgivelser med trioen Vintermåne og en med duoen Blåsang. Anne har vært og er med på en rekke ulike prosjekter og innspillinger opp igjennom åra. Sist ut med produksjonen «Kjenslevev» i lag med Knut Buen, Sigmund Groven, Aasmund Nordstoga og Kjetil Bjerkestrand.

Konsertserien BrekkeKlang er støttet av sparebankstiftelsen Telemark og er gratis.

Søk
Search