fbpx
Barneomvisning i den grå dames hus

Familieomvisning: Den grå dame

Bli med på omvisning i Den grå dames hus, hver lørdag kl. 13 i hele oktober.

Kjøp billett

Tør du å bli med på en skummel omvisning i det gamle, herskapelige huset i Brekkeparken? De som tør får høre historien om damen som døde i dette huset og hvorfor hun går igjen.

Pris: 40,- for barn og 100,- for voksne.
Oppmøte i resepsjonen i det nye museumsbygget, Øvregate 32a.

Hver lørdag i oktober

Hver lørdag kl. 13 i hele oktober er det familieomvisning i det herskapelige huset i Brekkeparken. Her døde nemlig Benedicta Henrikka Aall Løvenskiold i 1813. Samtidig ble det arrangert ball for en dansk prins, og fortellingen sier at Benedicta ble så fornærmet for at hennes slektninger kunne gjøre dette, at hun derfor går igjen.

Til tross for at Benedicta Henrikka Aall Løvenskiold skal ha blitt bitter og fornærmet, skal hun ikke være et farlig spøkelse. Mange historier av folk som mener å ha sett henne, eller følt henne, mener hun er et beskyttende spøkelse.

En tidligere vaktmester ved museet skal i nyere tid ha hatt flere møter med den grå dame i Brekkeparken. En stormfull kveld tok han en runde for å sjekke parken. Da kjente han plutselig at noen grep han hardt i armen og trakk ham unna. Sekundet etter falt det et tre der han hadde stått.

Fremdeles er det mange som arbeider ved museet som synes det er skummelt å gå inn alene i huset, særlig ved stengetid om kvelden.

Tør du å bli med inn? Omvisningen passer for familier, der barna er 6-12 år.

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter

NorwegianEnglish