fbpx

O-fag: Elline Klokkers og andre trollfolk

Hekseprosessen i Telemark

Billett

Det er nedskrevet flere historier om hekser fra Skien og Telemark. Et av stedene det sies de møttes var på Skrehelle, åssiden nord i byen. Her samlet de såkalte heksene seg for å utveksle trolldommer og gjennomføre sine mystiske ritualer. Flere ankom ridende på griser, forteller historiene. På 1500- og 1600-tallet ble flere dømt for trolldomsvirksomhet i Skien og Telemark. Elline Klokkers var en av dem som måtte bøte med livet sitt i 1623. Hun ble beskylt for å være årsaken til Hans Grytestøpers død og for at hun var en av dem som hadde deltatt i heksesabbat på Skrehelle og inngått en pakt med djevelen.

Historien om Eline Klokkers og andre trollfolk vil være kveldens tema denne O-fagstimen. Aleksander Stensrød Andersen er kveldens foredragsholder. Han er utdannet allmennlærer med historie grunnfag og har holdt flere foredrag ved Telemark museum.

O-fag på Telemark museum! Hver første torsdag i måneden arrangerer vi foredragsserien O-fag. En serie med foredrag, høytlesninger eller fremføringer innenfor naturfag, samfunnslære, geografi og historie.

Vi inviterer til uhøytidelig stemning i biblioteket vårt nede i utstillingen «Alt dette er ditt»!

Foredraget er i Brekkeparken og det nye museumsbygget VEV. Har du kjøpt årskort kan du bruke det på dette arrangementet. Dørene og kafeen åpner en time før foredraget. Velkommen!

Søk
Search