fbpx

O-fag: Fest uten fyll er kunstig moro

Et foredrag om norsk drikkekultur gjennom historien.

Billett

Gjennom tidene har alkohol spilt en viktig sosial rolle i det norske samfunnet. Sterke tradisjoner og mye overtro var knyttet til prosessen med fremstilling av disse edle dråpene. Helt fra Gulatingloven fastslo at det var straffbart å ikke brygge øl til fest og frem til dagens kultur med helgefyll er alkoholen en rød tråd. Er vi fortsatt en gjeng urmennesker som lar vårt sanne indre blomstre i julebordsesongen? Er vi en introvert nasjon som trenger alkohol som sosialt glidemiddel for å finne en make? Er vi en alkoholisert og forfyllet nasjon som helt tilfeldig ble reddet av oljepenger?

Og kanskje viktigst av alt – hvordan endte vi her vi er i dag, med en helgefyll-kultur som skaper avisoverskrifter utenfor egne landegrenser?

Sebastian Namork, leder for bygningsvern ved Telemark museum er kveldens foredragsholder. Sebastian er utdannet bygningsingeniør. Han har også en bachelor i folkekunst og har jobbet som formidler på Norsk Folkemuseum. Denne kvelden foredrar han om norsk drikkekultur gjennom historien.

O-fag på Telemark museum! Hver første torsdag i måneden arrangerer vi foredragsserien O-fag. En serie med foredrag, høytlesninger eller fremføringer innenfor naturfag, samfunnslære, geografi og historie.

Høstens program

Torsdag 2. November – «Våre første folkeminnesamleres møter med Telemark». Telemark – folkekulturens høyborg ved Erik Edvardsen

Torsdag 7. Desember – «Elline Klokkers og andre trollfolk». Hekseprosessen i Telemark ved Aleksander Stensrød Andersen

Har du kjøpt årskort kan du bruke det på dette arrangementet.

Søk
Search