//Foredrag: Da Spire ble ny

Foredrag: Da Spire ble ny

Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Velkommen til foredraget «Da spire ble ny» med designer Nora Olafsdatter Krogh på Porselensmuseet.

Nora Olafsdatter Krogh arbeider som designer med mange ulike materialer. Felles for alt hun skaper er et ønske om at den visuelle og materielle kvaliteten objektet får vil gi det en lang levetid.

– Å skape noe som er så elsket at det vil gå i arv fra en generasjon til den neste eller som brukes så mye at det slites i stykker, er min motivasjon som designer. Vi behøver gjenstander i livene våre som gir oss glede i hverdagen og som belaster miljøet minst mulig både i produksjons- og bruksfasen. God design forlenger gjenstanders levetid, sier designeren.

Da Krogh var in-house designer hos PP, fikk hun i oppgave å tegne hele det historiske Spire-serviset på nytt. Oppdraget innebar også å designe nye deler som kunne komplettere serien, slik at den kunne få nytt liv som en moderne serviseserie «til hverdag og fest» og til glede for nye generasjoner.

– Det å få lov til å jobbe tett på fagmiljøene i Porsgrunn og på Hadeland, har vært en gave for meg som designer. Kunnskapen arbeiderne har etter mange år i produksjonen er uvurderlig når man skal designe i materiale man ikke kan så godt selv. Det at det finnes slike fagmiljøer i Norge er en skatt vi må verne om, sier Nora Olafsdatter Krogh.

– Jeg skulle så gjerne ønske at flere av kundene forsto hvilken enorm kunnskap som er nødvendig for å skape vakre objekter i porselen og glass, denne fagkunnskapen er en del av det vi betaler for når vi kjøper varer som er laget i Norge. Vi kjøper på et vis en del av vår egne immaterielle kulturarv, legger hun til.

Inngang: 80 kr
Sesongkort gjelder