//Greenlightdistrict Kunstfestival – Råstoff

Greenlightdistrict Kunstfestival – Råstoff

Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Greenlightdistrict Kunstfestival er nykommer på kulturprogrammet i Telemark i år, og på Porselensmuseet får vi nyte godt av Toril Redalen  med utstillingen Råstoff.

Kl. 11-17:
Toril Redalen er til stede i utstillingslokalet, det gamle gipslageret til Porsgrunds Porselænsfabrik.
Kl. 17.30:
Utstillingen blir offisielt åpnet, og kunstneren forteller om prosjektet sitt.

Porselen kan beskrives som et partikkelbasert materiale, støv av kaolin, kvarts, feltspat, som utvinnes, behandles og gjenvinnes.

Stedsspesifik kunst

I RÅSTOFF følger vi ideen om å kunne lage noe av og på stedet, det fysiske arbeidet med å mine ut alle porselenets delkomponenter fra jordskorpa, foredling, blanding til ferdig porselensmasse. Prosjektet relaterer seg til Redalens overordnede prosjekt Støv, Sted og Håndverk.

Materiale i endring

Toril Redalen er interessert i  hvordan et materiale håndteres, hvordan det beveger seg; endringer i form, rom og tid, og hvordan vår samtid er nært knyttet til en sirkulasjon av materialer og kunnskap. Slik vil også prosjektet underveis knytte til seg lokale ressurser og kunnskap rundt delkomponentene i porselen som fortsatt finnes i Porsgrunn.

Kunnskap om porselenet

Med RÅSTOFF vil Redalen undersøke materialet porselen sin rolle i foredlingen av naturmaterialer, både som støv i naturen og som produksjonsstøv i industri og landbruk. Hun vil se på hvordan dette har lagt grunnlaget for spesialkunnskap rundt håndteringen av naturmaterialer og utvinningsavfall.

Vi ønsker også alle velkommen inn på Porselensmuseet!