/Krigsseilerne fra 2. verdenskrig, foredrag v/Guri Hjeltnes

Krigsseilerne fra 2. verdenskrig, foredrag v/Guri Hjeltnes

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Norske sjøfolk deltok i de fleste store sjøslag, hvordan ble de mottatt ved hjemkomsten? Hør historiker og leder ved HL-senteret, Guri Hjeltnes, snakke om temaet.

Norske sjøfolk deltok i kamper i Atlanterhavet, Middelhavet, Det indiske hav og Stillehavet, i ishavskonvoiene på Murmansk, og deltok i praktisk talt alle landgangsoperasjoner i Europa.

Hvordan ble sjøfolkene mottatt ved hjemkomsten? Hvorfor ble krigsseilerne virvlet inn i konflikten om Nortraships hemmelige fond? Hvordan var det mulig at denne store innsatsen ikke ble erkjent før mange tiår etter 2. verdenskrig.

Guri Hjeltnes er historiker og direktør ved HL-senteret. Hun skrev to bind i historieverket om handelsflåten, «Sjømann – lang vakt» og «Krigsseiler – krig, hjemkomst, oppgjør». For disse bøkene har hun mottatt flere priser, blant annet Anders Jahres kulturpris i 2016.

Gratis inngang.
Enkel servering.