/Foredrag: Langesund som tollsted på 1700-tallet

Foredrag: Langesund som tollsted på 1700-tallet

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Visste du at det kom 15 kg koriander og 42 kg oliven til Langesund havn i 1754? Dra på foredrag med historiker Ragnhild Hutchison på Bamble bibliotek og litteraturhus og hør mer om Langesund som tollsted på 1700-tallet.

Ragnhild Hutchison forteller denne torsdagen om varene som passerte tollstedet i Langesund på 1700-tallet og hva de kan si oss om menneskene som bodde her, handelen og samfunnsutviklingen.

Langesund var en av de travleste havnene i Norge på denne tida. Nylig digitaliserte og transkriberte tollister ( https://tidvis.no/tollistene/) gir oss ny kunnskap om havnebyen Langesund. Dette blir et spennende foredrag for historieinteresserte i alle aldre.

Ragnhild Hutchison er historiker og forsker som har arbeidet mye med 1700-tallets økonomiske og sosiale utvikling.

PS! I tillegg til koriander og oliven ble mer enn 1800 kg risengryn, 800 kg med kaffebønner og nærmere 600 kg med fjær ble fortollet det samme året.

Velkommen!
Inngang: Gratis