/, Henrik Ibsen Museum/Opplev Ibsen: Mester Jakel og kongen

Opplev Ibsen: Mester Jakel og kongen

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

Teater Fabel inviterer til dukketeater på Henrik Ibsen Musum og byr på en ny episode om Mester Jakel.

Vi har sett flere historier om Mester Jakel, men denne er ny – det er premiere på gården der Henrik Ibsen spilte dukketeater for snart 170 år siden. Inger Merethe Johnsen i Teater Fabel står bak og spiller produksjonen.

Mester Jakel og kongen

Jakel ser frem mot et herlig måltid med spekepølser. Hunden Pelle stjeler pølsene og Jakel setter etter Pelle i en vill pølsejakt. I strabasene løper Jakel rett på Kongen. Kongen er ute for å finne en modig mann som har lyst til å bli soldat, holde vakt utenfor slottet, og «tjene Fedrelandet». Jakel  takker ja.

Kongen gir ham jobb som vakt, gir ham et lite skilderhus, og lærer ham å eksersere og marsjere. Det ender selvfølgelig ille! Etter mye om og men, misforståelser og tabber, får kongen nok, og ypper til slagsmål! Det skal han komme til å angre på. Nå får han smake kjeppen! Jakel rydder Kongen unna.

Den neste som kommer i kamp med Jakel oppe på borgen er «Fanden sjøl». Fanden slåss med gaffel og Jakel med  Kjepp.  Jakel vinner denne kampen også. «Sånn skal det gjøres!»

Nå er Jakel både sliten og sulten. Rosalia kommer inn i spillet. Hun ser «Fanden» som ligger «utslått» på scenen, og er veldig imponert over hva Jakel har fått til. Hun henter pølser til ham. Akkurat da Jakel skal sette tennene i den, dukker hunden Pelle opp og snapper pølsene, og setter tennene i Fanden, og drar av gårde med ham!

Jakel kommer til at alt løste seg til det beste.

Jaja, sånn kan det gå, og «SÅNN SKAL DET GJØRES!»

Beregnet spilletid 30min.

Henrik Ibsen Museum