/Når de døde våkner: Ibsen+Undset

Når de døde våkner: Ibsen+Undset

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

I septemberutgaven av Når de døde våkner, handler det om forfatterskapene til Henrik Ibsen og Sigrid Undset og her er temaet moral og frihet.

«Når de døde våkner» er en samtalerekke som tar for seg ulike temaer i litteraturen til Ibsen og fire andre forfattere. I løpet av tre kvelder denne høsten får du et dypdykk i konkrete temaer hentet fra verkene til Ibsen, Undset, Garborg, Hamsun og Vinje.

Regissør Ida Høy har lang fartstid med flere av Ibsens verker, blant annet regisserte hun Brandt, suksessen som ble satt opp i Skien kirke og som ble spilt i flere kirker i Telemark. Hun er for tiden aktuell med Peer på Pub.

Litteraturprofessor Liv Bliksrud har produsert en rekke bøker og artikler om eldre og nyere norsk litteratur, med særlig vekt på Sigrid Undsets forfatterskap.

Samtalen ledes av Per Erik Buchanan Andersen i Litteraturgarasjen.

Arrangør: Telemark Museum.
Samtalerekken er støttet av Bokåret 2019, Nasjonalbiblioteket.